Bingoal Pauwels Sauzen-manager Christophe Brandt over Bas Tietema: 'Hij moet nog een beetje progressie maken'

Bas Tietema traint de laatste tijd mee met Bingoal Pauwels Sauzen WB. Met als doel een profcontract.

Tietema

Manager Christophe Brandt vertelt tegen Sporza over het project dat de profploeg is aangegaan met Tietema. Het ProTeam heeft met Bingoal dezelfde sponsor als het YouTube-kanaal van Tietema: Tour de Tietema. En de Nederlander reed de voorbije week mee met de ploeg op trainingskamp in Spanje.

Met als grote doel een profloopbaan. "Bas wil zien welk niveau hij kan halen als hij met profrenners traint", vertelt Brandt, die zelf jarenlang op het hoogste niveau reed namens het huidige Lotto Soudal. "In december trainde Bas ook al mee tijdens onze stage. Het wordt telkens ietsje beter en we weten niet waar dat zal eindigen."

Brandt benadrukt dat er nog geen sprake van is dat Tietema daadwerkelijk gaat koersen voor de ploeg. "Hij moet nog een beetje progressie maken. Na enkele maanden zullen we hem evalueren. Alles is mogelijk."

Overigens lonkt er niet enkel een functie als renner voor de Zwollenaar, want ook als contentmaker kan hij wellicht iets gaan betekenen voor de ploeg. "Bas wordt in zijn vlogactiviteiten ondersteund door Bingoal. We hebben al verschillende gesprekken met hem gehad om ook content te maken voor onze ploeg", besluit Brandt.