HomeCyclocrossOmikron en het WK veldrijden: wat doen Lars van der Haar en...

Omikron en het WK veldrijden: wat doen Lars van der Haar en anderen om niet besmet te raken? ‘Ik kom nergens, mijn vrouw doet alle boodschappen’

Lars van der Haar neemt behoorlijk rigoureuze maatregelen...

Nu er met de afwezigheid van zowel Wout van Aert als Mathieu van der Poel een wereldtitel 'voor het oprapen' ligt, zou het extra zuur zijn om besmet te raken met de rondwarende Omikron-variant van het coronavirus.

Dat beseft Lars van der Haar als geen ander. Na het succesvolle NK van vorige week zei hij extra hard te gaan trainen en laat hij de wereldbeker in Flamanville van zondag – net als veel vrouwelijke toppers – links liggen.

Dan is het dus zaak om naast in topvorm aan de start te staan in het laatste weekend van januari ook zaak om nu, in de periode daarvoor niet besmet te raken met het virus. Vaccineren helpt daar uiteraard tegen, maar dan nog kun je een besmetting oplopen.

Van der Haar is daarom extra voorzichtig met alles, zo laat hij weten aan Wielerflits. “Ik was mijn handen, ik kom nergens, mijn vrouw doet alle boodschappen, mijn vrienden en familie zie ik niet. Dat zal ook wel zo blijven tot aan het WK. We hebben met z’n allen afgesproken om twee zelftesten per week te doen.”

Hij beseft dat het zelfs dan toch nog een soort loterij blijft. “ls je het krijgt, dan krijg je het. Alles rondom corona is zo vermoeiend geweest. Als ik daar de komende drie weken nog heel spastisch mee bezig ga zijn, dan is dat allemaal verloren energie. Ik focus op de wedstrijd en ga daarnaast niet te gek doen, of het opzoeken door in de stad te gaan wandelen.”

De Vlaming Quinten Hermans, op het Belgisch kampioenschap nog derde achter Wout van Aert en in oktober de winnaar van de wereldbekermanche die al werd georganiseerd op het WK-parkoers – en dus ook een kanshebber in Fayetteville – zegt in Het Nieuwsblad in reactie op de woorden van Van der Haar ook zo z'n maatregelen te nemen, maar hij is wat minder strikt.

“Ik was sowieso al geen fan van supermarkten, dus daar zagen ze me sowieso al niet veel. Dat Lars uit winkels wegblijft, zal het verschil niet maken. Zijn vrouw doet de inkopen, maar ’s nachts liggen ze wel naast elkaar in bed. Dus volledig veilig ben je nooit”, gaat hij er eerst met een grap en daarna wat serieuzer op in.

Maar toch schrapte ook Hermans het een en ander. “Omdat mij in Fayetteville een buitenkans wacht, wil ik zo weinig mogelijk risico’s nemen. En aangezien reizen of onderweg zijn altijd een gevaar inhoudt, heb ik deze week aan de ploegstage (van Intermarché-Wanty Gobert, nvdr.) in Spanje verzaakt. Ook al omdat het Belgische weer meevalt en ik geen lange duurtrainingen meer op de planning heb staan.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Michael Vanthourenhout soleert naar zege in Sint-Niklaas, Toon Aerts stunt bij comeback

Toon Aerts snelde bij de start als een raket van de laatste startpositie naar...

Oppermachtige Lucinda Brand maakt er in Exact Cross Sint-Niklaas onewomanshow van

De nieuwe wereldkampioene is gekend, de eindwinnaars van de klassementen zijn gekend, maar de...

Niels Vandeputte wint in Lille eerste grote cross na razendspannende driestrijd

Eli Iserbyt kwam naar de Krawatencross in Lille afgezakt om zijn 50e overwinning in...