Geen Ronde en Roubaix voor Gilbert in laatste profjaar: 'Ik ga voor die ontbrekende zege in Milaan-San Remo'

Philippe Gilbert hoopt in zijn laatste profjaar Milaan-San Remo te winnen, zodat hij alle vijf de monumenten op zijn palmares heeft prijken.

Gilbert
  • Philippe Gilbert Philippe Gilbert

Gilbert zegevierde in de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en Ronde van Lombardije, maar die overwinning in La Primavera ontbreekt nog. Sinds 2020 ging hij namens Lotto Soudal op zoek naar die overwinning, maar voorlopig zonder succes. Gilbert eindigde in 2020 negende en vorig jaar kwam hij als 72ste over de meet.

"Ik ga voor die ontbrekende zege in Milaan-San Remo, aangezien ik weet hoe speciaal een overwinning in San Remo zou zijn", vertelt hij tegen RTBF. "Dat geeft dan nog een extra dimensie aan mijn carrière. Ik focus me natuurlijk niet enkel op deze wedstrijd. Ik weet namelijk hoe moeilijk het zal zijn om daar te winnen."

In Milaan-San Remo zal hij bovendien het kopmanschap moeten delen met Caleb Ewan, die vorig jaar met een tweede plaats dicht bij de overwinning kwam. Gilbert zal in zijn laatste profjaar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix links laten liggen. Gilbert wil namelijk nog één keer in topvorm verschijnen aan de start van de Ardennenklassiekers. Hij begint eind januari aan het seizoen in de Challenge Mallorca.