Franse minister van sport: 'Vaccinatieplicht voor wielrenners die deelnemen aan koersen in Frankrijk' 

Niet gevaccineerd? Dan kun je koersen in Frankrijk op je buik schrijven.

tadej pogacar covid

Van oud-wielrenner Filippo Pozzato weten we dat hij niet gevaccineerd was tegen het coronavirus, omdat hij dit zelf toegaf nadat hij werd opgenomen in het ziekenhuis met behoorlijk serieuze klachten. Maar hoe het met de huidige wielrenners zit, weten we eigenlijk niet precies (van bijvoorbeeld Tom Dumoulin weten we dat hij drie keer gevaccineerd is, omdat hij niet naar het trainingskamp afreisde vanwege wat bijwerkingen na z'n booster).

Wat wel een feit is: wie de komende tijd aan sportwedstrijden in Frankrijk mee zal willen doen, moet gevaccineerd zijn. Dat meldde het Franse persbureau AFP op basis van bronnen in de regering en ook Roxana Maracineanu, de Franse minister van Sport, stuurde twee tweets de wereld in met woorden van die strekking.

"De vaccinatiepas is aangenomen. Zodra de wet is afgekondigd, wordt die pas verplicht om openbare gebouwen te kunnen betreden die al onderworpen zijn aan de gezondheidspas (stadion, theater of lounge) voor alle toeschouwers, beoefenaars, Franse of buitenlandse professionals", schrijft ze (vrij vertaald).

De vaccinatiepas houdt concreet in dat je alleen met drie vaccinaties of een bewijs van herstel van corona in plaats van één van de vaccinaties nog aan de samenleving kunt deelnemen - en dit geldt dus ook voor professionele sporters, Frans of buitenlands. De nieuwe regels zijn 15 januari ingegaan.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos