Video | Argentijnse wielrenners in volle sprint vallen massaal en hard door wolkbreuk die hele straat blank legt

En jij maar klagen over dat Nederlandse rotweer...

regen

In de kletsnatte Parijs-Roubaix van oktober zagen we de gekste dingen voorbijkwamen, zoals bijvoorbeeld een man die aan het droogzwemmen (nou ja, droog..) was op één van de kasseienstroken. Maar er kon nog wel min of meer gefietst worden zonder dat je een zwemdiploma nodig had.

Dat was bij een kleine Argentijnse koers eerder deze week wel anders. In de straten van Buenos Aires brak een hels noodweer los, waardoor de organisatie de koers de koers al inkortte met een uur.

Beter hadden ze 'm ook ingekort met enkele honderden meters, want vlak voor de sprint op zo'n 100 meter van de streep was een kruispunt helemaal ondergelopen. En wat krijg je dan in combinatie met een op hol geslagen peloton dat remt voor niks. Juist, ellende...

Volgens Sporza werden er drie renners naar het ziekenhuis gebracht, maar vielen de verwondingen mee. Een wonder als je de slowmotion hieronder nog eens bekijkt, want ze lijken wel in een put of een gat in de weg te rijden of iets dergelijks.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.