Ploegmanager BORA-hansgrohe: 'Wij hebben de sterkste sprinttrein ter wereld, geen enkel team is sterker dan het onze'  

Ralph Denk is altijd goed voor een opvallende uitspraak. Lees hieronder waarom hij vindt dat zijn sprinttrein in 2022 de beste is (en ook waarom hij niet rouwig is om het vertrek van Sagan)...

bora-hansgrohe
  • BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe

We kennen Ralph Denk, de Duitse manager van BORA-hansgrohe vooral als de man die er niet voor terugdeinst om het conflict met Patrick Lefevere op te zoeken. De twee lagen vorig seizoen meermaals met elkaar in de clinch over allerhande zaken.

Ook een recent interview dat Denk gaf aan Cyclingnews zal wellicht niet in goede aarde vallen bij Lefevere. Daarin zegt de Duitser namelijk dat niet QuickStep de sterkste sprinttrein heeft in 2022, maar dat dat zijn eigen ploeg zal zijn; saillant genoeg in dienst van de met veel heisa bij Lefevere vertrokken Sam Bennett.

"Met hem in het team en de andere aanwinsten erbij denk ik echt dat wij de sterkste sprinttrein zullen hebben. Kijk naar onze jongens en hun fysieke kracht! Zo'n Ryan Mullen bijvoorbeeld, dat is niet iemand die zich opzij laat zetten in de finale, hij is supersterk. Ik ben er zeker van dat er geen enkel team sterker is dan het onze."

Peter Sagan

Denk gaat in het interview ook nog in op het vertrek van Peter Sagan bij zijn ploeg. Hij is niet rouwig om het vertrek van de Slowaak. "We hebben vijf mooie jaren gehad en we zijn hem daar zeer dankbaar voor. Maar het was voor ons het moment om het hoofdstuk af te sluiten en vooruit te kijken. We hebben nieuwe partners, een nieuwe look en feel, en een hoop nieuwe renners."