Video | Bernal en co op trainingskamp op haar na geschept door roekeloze automobilist

De Colombiaan en zijn trainingsmakkers kwamen met de schrik vrij, maar dit had heel anders af kunnen lopen.

egan bernal

Veel ploegen zochten in december en januari hun heil in Spanje en ondervonden daar al dat het op de weg soms zeer onveilig is voor fietsers. Onder ander QuickStep werd letterlijk geconfronteerd met een vervelend ongeluk waarbij vooral Rémi Cavagna zwaar geblesseerd raakte.

Colombia wordt een steeds vaker gebruikte andere uitvalsbasis voor wielrenners in de Europese winter omdat ze daar n goede omstandigheden op hoogte kunnen trainen en verblijven - onder andere Tom Dumoulin vertoeft er nu ook.

Maar qua verkeersomstandigheden is het er net per se beter dan in Europa. Egan Bernal kan erover meepraten. Hij is met enkele ploeggenoten (onder meer Daniel Felipe Martinez) aan het trainen in z'n thuisland en ontsnapten daar ternauwernood aan een aanrijding met een automobilist die roekeloos inhaalde.

Hieronder zie je hoe er opeens een auto op de weghelft van de renners opdoemt. Een begeleider van de ploeg filmde het (niet degene van wie het Twitter-account is)

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.