Zeer druk programma: Annemiek van Vleuten rijdt bijna alles wat er te rijden valt

Van Vleuten laat er op haar 39e geen gras over groeien. Welke koers rijdt ze eigenlijk niet?!

annemiek van vleuten

Bij de mannen mag Tom Pidcock dan een vol programma hebben, maar zoals wel vaker toept Annemiek van Vleuten dan nog eens over. Movistar maakte het programma bekend van de olympisch kampioene tegen de klok en dat liegt er niet om!

Zo rijdt ze alle drie de grote rondes dit jaar. Van 1 tot en met 10 juli is de Giro Donne aan de beurt, de koers waar ze in 2018 en 2019 het eindklassement won. Het grote doel dit seizoen is echter de Tour de France Femmes, die krap twee weken later begint: van 24 tot en met 31 juli probeert ze het geel te veroveren.

Vermoedelijk zal ze dan even de tank op willen laden voor ze haar volgende doel nastreeft: de Vuelta Challenge van 8 tot en met 11 september. Het WK in Australië is ook op de wegfiets én de tijdritfets ook een groot doel voor Van Vleuten.

Maar daarvoor zal ze dus de drie grote rondes rijden. Daarbij dient wel aangetekend te worden dat ze allemaal veel korter duren dan de mannenversies uiteraard...

Van Vleuten begint het seizoen met het rijden van enkele voorjaarsklassiekers. Vorig jaar was de sterkste in de Ronde van Vlaanderen en Dwars door Vlaanderen en legde ze beslag op de tweede plek in Luik-Bastenaken-Luik.