Man maakt bizar zwaar koerskijkprogramma bekend: 'In de winter al keihard getraind met kijken' 

Wie steekt deze Ier naar de kroon het komende wegseizoen...?

man voor tv

Het WK vekldrijden is nog niet verreden, maar het wegseizoen gaat met bijvoorbeeld de GP Marseillaise op 30 januari ook alweer bijna los. Gisteren maakte Tom Pidcock zijn voorlopige wegprogramma bekend en dat loog er niet om, maar er is altijd baas boven baas...

En dan hebben we het over de Ierse presentator Cillian Kelly van Global Cycling Network die zijn loodzware koerskijkprogramma exclusief bekendmaakte op Twitter. Hij vertelt dat hij de afgelopen winter al keihard heeft gekeken en het gevoel goed is voor het voorseizoen.

Daaronder post hij een programma dat een indrukwekkend aantal koers-op-de-bank-in-joggingbroek-uurtjes op zal gaan leveren. In totaal heeft hij tot en met eind februari, dat hij afsluit met Kuurne-Brussel-Kuurne, maar zes rustdagen, terwijl hij op sommige dagen ook nog eens een dubbel programma afwerkt.

Naar verluidt is Kelly nu op hoogtestage op de Teide om in voorbereiding nog eens alle seizoenen van de Movistar-documentaire op Netflix te kijken, maar laat z'n WiFi-signaal hem daar behoorlijk in de steek. Hopen dat het z'n kijkseizoen straks niet verstoort!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.