HomePelotonpraatMan maakt bizar zwaar koerskijkprogramma bekend: 'In de winter al keihard getraind...

Man maakt bizar zwaar koerskijkprogramma bekend: ‘In de winter al keihard getraind met kijken’ 

Wie steekt deze Ier naar de kroon het komende wegseizoen...?

Het WK vekldrijden is nog niet verreden, maar het wegseizoen gaat met bijvoorbeeld de GP Marseillaise op 30 januari ook alweer bijna los. Gisteren maakte Tom Pidcock zijn voorlopige wegprogramma bekend en dat loog er niet om, maar er is altijd baas boven baas…

En dan hebben we het over de Ierse presentator Cillian Kelly van Global Cycling Network die zijn loodzware koerskijkprogramma exclusief bekendmaakte op Twitter. Hij vertelt dat hij de afgelopen winter al keihard heeft gekeken en het gevoel goed is voor het voorseizoen.

Daaronder post hij een programma dat een indrukwekkend aantal koers-op-de-bank-in-joggingbroek-uurtjes op zal gaan leveren. In totaal heeft hij tot en met eind februari, dat hij afsluit met Kuurne-Brussel-Kuurne, maar zes rustdagen, terwijl hij op sommige dagen ook nog eens een dubbel programma afwerkt.

Naar verluidt is Kelly nu op hoogtestage op de Teide om in voorbereiding nog eens alle seizoenen van de Movistar-documentaire op Netflix te kijken, maar laat z'n WiFi-signaal hem daar behoorlijk in de steek. Hopen dat het z'n kijkseizoen straks niet verstoort!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: iStock

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Van der Poel: ‘Schade beperken in de tijdrit’

Mathieu van der Poel is als hij een wil een begenadigd tijdrijder, alleen heeft...

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Tour | Waaiers, bruggen en popsterren: dit kun je verwachten van de drie ritten in Denemarken

Voor onze Tourspecial stuurden we verslaggever Bram de Vrind naar Denemarken om het parkoers...

Meer zoals dit

De Speld hertekent touretappe met t-shirt: La Schans des Belles Filles

In samenwerking met het Nederlandse wielerkledingmerk La Machine presenteren ze namelijk een speciaal t-shirt...

Column | Er zouden zware straffen moeten staan op het verminken van kampioenstruien

Niets is mooier dan een kampioenstrui. Althans, als de ploeg er niet een of ander gedrocht van maakt. Daar moet de UCI straffen op zetten, vindt onze redacteur. Lees zijn verhaal.

Wielrennen voor dummies: een beginnerscursus koers kijken in 9 handige punten

De Tour begint deze week en dan zijn er opeens weer een hoop nieuwe wielervolgers bij. Laat dit maar zien aan mensen die er geen bal van begrijpen...