Laurens Sweeck boekt knappe zege in vreemde Flandriencross

Laurens Sweeck heeft na een vreemd koersverloop de Flandriencross op zijn naam geschreven.

Sweeck

De start in de Flandriencross was voor Toon Aerts, die al heel snel een groot gat sloeg op de concurrentie. Ondertussen had Tom Pidcock, de topfavoriet voor het wereldkampioenschap volgende week, een erbarmelijke start en bivakkeerde hij in de eerste ronde rond plek vijftien. Doordat ook de achtervolgers van de eenzame leider Aerts niet echt dichter kwamen, leek het al snel een saaie wedstrijd te worden.

Ware het niet dat Pidcock terugkeerde. De Brit reed van wiel naar wiel en liet iedereen vervolgens achter zich. In korte tijd reed hij terug naar koploper Aerts en hij koos ervoor om direct vol door te trekken. De Belg liet echter niet zomaar los en ook Laurens Sweeck was stiekem meegeslopen. Desondanks leek er lange tijd niets te doen aan een imponerende Pidcock, tot hij vanuit het niets een stuk rustiger aan reed en hij vroeg om een gelletje.

Al met al kwamen ze met z'n vieren samen om te strijden voor de zege, want ook Iserbyt kon zich mengen met de besten. Pidcock ging toch weer vol aan bij het ingaan van de laatste ronde, maar bij een gladde bocht gleed hij onderuit en was zijn kans op de zege verkeken. Zodoende zou het gaan tussen Sweeck en Aerts, al drong Iserbyt ook nog wel even aan maar hij kon die inspanning niet volhouden.

Sweeck nam de leiding in de slotfase en ging als eerste aan op de licht oplopende finishstraat. Aerts deed er nog alles aan, was nog heel dichtbij maar kwam uiteindelijk een wiel te kort. Voor Sweeck was het een broodnodige zege na een moeilijk seizoen, Pidcock eindigde als vijfde. Aerts blijft leider in de X20 Badkamers Trofee, want de strijd om dat klassement is al even niet meer al te spannend.