HomeCyclocrossDit is het programma van het WK veldrijden (met de Nederlandse uitzendtijden)

Dit is het programma van het WK veldrijden (met de Nederlandse uitzendtijden)

Een WK in Amerika betekent cross in de avond komend weekend. Hieronder zie je alvast hoe laat je wanneer moet klaarzitten voor welke wedstrijd! (En wie het uitzendt)

Het WK trapt vrijdag af met een mixed relay. Nederland doet niet mee aan dit test event, omdat hij geen voltallige ploeg op de been kan brengen in de wedstrijd waarin mannen en vrouwen van iedere categorie kunnen deelnemen.

Wie toch benieuwd is hoe de estafette van zes renners en rensters in z'n werk gaat, moet z'n tv vrijdagavond 19.30 uur Nederlandse tijd afstemmen op Ketnet (de derde Vlaamse publieke omroep die eigenlijk een kinderzender is, maar bij sportevenementen ook nog wel eens daarvoor wordt ingezet).

Zaterdag

Na vrijdag gaat het zaterdag wél om een echte regenboogtrui. Allereerst komen om 18.00 uur de junioren meisjes in het veld, te zien op Canvas. Daar is de Britse Zoe Bäckstedt, dochter van oud-prof Magnus Bäckstedt, de grote favoriete. Ze kreeg wel te kampen met een een corona-infectie dus misschien kan de Nederlandse troef Leonie Bentveld het haar lastig maken.

Daarna moet je om 20.00 uur op Één zijn voor de wedstrijd van de beloften mannen. Dat belooft een spannende strijd te worden. Kan de Nederlander Pim Ronhaar z'n titel verdedigen? Uit eigen land is er concurrentie van Ryan Kamp en de in vorm verkerende Mees Hendrikx. Vanuit België krijgt hij concurrentie van Thibaut Nys en Emiel Verstrynge; Groot-Brittannië heeft in Cameron Mason een sterke troef.

Het slotstuk van de zaterdag wordt verzorgd door de elitevrouwen. Vanaf 21.30 uur kijk je ernaar op Één. Wordt het een tweestrijd tussen titelverdedigster Lucinda Brand en Marianne Vos of mengen ook Denise Betsema, Annemarie Worst en Ceylin del Carmen Alvarado zich in de strijd? De buitenlandse concurrentie zou van Blanka Kata Vas kunnen komen. De jonge Hongaarse doet bij de elite mee.

Zondag

Op zondag trappen we af met de junioren jongens. Vanaf 18.00 uur stem je af op Canvas om te zien of de Nederlander David Haverdings zijn favorietenrol waarmaakt. De Drent die vanaf komend seizoen voor de ploeg van Sven Nys zal uitkomen won eigenlijk alles behalve het EK. Dat moest hij aan de Belg Aaron Dockx laten.

Vanaf 20.00 uur is het op Canvas tijd voor de beloften vrouwen en dat belooft een heerlijke Nederlandse driestrijd te worden tussen Puck Pieterse, Fem van Empel en Shirin van Anrooij. De drie hadden net als Blanka Vas (sterker nog, ze rijden de laatste tijd alle drie beter dan de Hongaarse..) zo bij de elite mee kunnen doen, maar besloten ons een mooie

Vanaf 21.30 uur is er op Één een unieke kans om nog eens een wereldtitel veldrijden te pakken voor mensen die niet Mathieu van der Poel of Wout van Aert heten. Eli Iserbyt en Tom Pidcock lijken de eerst aangewezen personen. Of kan Lars van der Haar net als op het EK nog eens een stunt uithalen?

We hebben er even voor gekozen om hier alleen de Vlaamse tv-uitzendingen te benoemen, maar ook Eurosport en de NOS doen uitgebreid verslag van het WK. De NOS zal de elitewedstrijden van de mannen live op tv uitzenden (NPO3), maar de andere categorieën niet. Bij de zuiderburen zit je altijd goed, vandaar…

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Fietsmerk Scott photoshopt de Paus prachtig op een mountainbike in volle afdaling

Wielrennen is van huis uit een katholieke sport. De Paus zegent bijvoorbeeld nog ieder...

Wielrennen op tv: de Dauphiné en koersen in de lage landen deze week!

Het wielercircus dender weer in volle vaart door. Deze week staan er een aantal...

🎥 Zo ziet kou lijden eruit! Mannen van Tour de Tietema trillend als een rietje tijdens The Ride

Bas Tietema zelf rijdt inmiddels in de profploeg van Tour de Tietema, maar zijn...

In het zicht van de haven gestrande Rune Herregodts: ‘Reed Vingegaard achter me? Oh, f*ck!’

We wilden hem met z'n allen wel naar de overwinning schreeuwen voor de tv....

Meer zoals dit

Ka-ching! Fem van Empel grootverdiener in de cross: deze bedragen harkten de crossers (m/v) binnen aan prijzengeld

Met alleen nog de Sluitinsprijs in Oostmalle op het programma zit het crossprogramma er...

UCI maakt kalender wereldbeker veldrijden bekend: vijf nieuwe locaties, vijf crossen verdwijnen van kalender

Ook in de winter van 2023 - 2024 mag het veldritpeloton zich opnieuw opmaken...

🎥 Instagrammer zet filmpjes Superwoman Van Empel en Superman Pidcock onder elkaar met de vraag: wie deed het beter?

We zagen afgelopen zondag Fem van Empel in de Superwoman-houding over de streep komen...