HomeCyclocrossDit is het programma van het WK veldrijden (met de Nederlandse uitzendtijden)

Dit is het programma van het WK veldrijden (met de Nederlandse uitzendtijden)

Een WK in Amerika betekent cross in de avond komend weekend. Hieronder zie je alvast hoe laat je wanneer moet klaarzitten voor welke wedstrijd! (En wie het uitzendt)

Het WK trapt vrijdag af met een mixed relay. Nederland doet niet mee aan dit test event, omdat hij geen voltallige ploeg op de been kan brengen in de wedstrijd waarin mannen en vrouwen van iedere categorie kunnen deelnemen.

Wie toch benieuwd is hoe de estafette van zes renners en rensters in z'n werk gaat, moet z'n tv vrijdagavond 19.30 uur Nederlandse tijd afstemmen op Ketnet (de derde Vlaamse publieke omroep die eigenlijk een kinderzender is, maar bij sportevenementen ook nog wel eens daarvoor wordt ingezet).

Zaterdag

Na vrijdag gaat het zaterdag wél om een echte regenboogtrui. Allereerst komen om 18.00 uur de junioren meisjes in het veld, te zien op Canvas. Daar is de Britse Zoe Bäckstedt, dochter van oud-prof Magnus Bäckstedt, de grote favoriete. Ze kreeg wel te kampen met een een corona-infectie dus misschien kan de Nederlandse troef Leonie Bentveld het haar lastig maken.

Daarna moet je om 20.00 uur op Één zijn voor de wedstrijd van de beloften mannen. Dat belooft een spannende strijd te worden. Kan de Nederlander Pim Ronhaar z'n titel verdedigen? Uit eigen land is er concurrentie van Ryan Kamp en de in vorm verkerende Mees Hendrikx. Vanuit België krijgt hij concurrentie van Thibaut Nys en Emiel Verstrynge; Groot-Brittannië heeft in Cameron Mason een sterke troef.

Het slotstuk van de zaterdag wordt verzorgd door de elitevrouwen. Vanaf 21.30 uur kijk je ernaar op Één. Wordt het een tweestrijd tussen titelverdedigster Lucinda Brand en Marianne Vos of mengen ook Denise Betsema, Annemarie Worst en Ceylin del Carmen Alvarado zich in de strijd? De buitenlandse concurrentie zou van Blanka Kata Vas kunnen komen. De jonge Hongaarse doet bij de elite mee.

Zondag

Op zondag trappen we af met de junioren jongens. Vanaf 18.00 uur stem je af op Canvas om te zien of de Nederlander David Haverdings zijn favorietenrol waarmaakt. De Drent die vanaf komend seizoen voor de ploeg van Sven Nys zal uitkomen won eigenlijk alles behalve het EK. Dat moest hij aan de Belg Aaron Dockx laten.

Vanaf 20.00 uur is het op Canvas tijd voor de beloften vrouwen en dat belooft een heerlijke Nederlandse driestrijd te worden tussen Puck Pieterse, Fem van Empel en Shirin van Anrooij. De drie hadden net als Blanka Vas (sterker nog, ze rijden de laatste tijd alle drie beter dan de Hongaarse..) zo bij de elite mee kunnen doen, maar besloten ons een mooie

Vanaf 21.30 uur is er op Één een unieke kans om nog eens een wereldtitel veldrijden te pakken voor mensen die niet Mathieu van der Poel of Wout van Aert heten. Eli Iserbyt en Tom Pidcock lijken de eerst aangewezen personen. Of kan Lars van der Haar net als op het EK nog eens een stunt uithalen?

We hebben er even voor gekozen om hier alleen de Vlaamse tv-uitzendingen te benoemen, maar ook Eurosport en de NOS doen uitgebreid verslag van het WK. De NOS zal de elitewedstrijden van de mannen live op tv uitzenden (NPO3), maar de andere categorieën niet. Bij de zuiderburen zit je altijd goed, vandaar…

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Flinke domper: Ceylin Alvarado moet passen voor crossweekend

De 25-jarige veldrijdster van Alpecin-Deceuninck is namelijk ziek en voelt zich niet fit genoeg...

Wout van Aert bevestigt min of meer Giro-deelname en maakt ambitie duidelijk

Alles wijst erop dat Wout van Aert in 2024 voor het eerst in zijn...

Management Toon Aerts waarschuwt: ‘Consumeer zondag geen zuivelproducten in Flamanville’

Het Franse stadje is de plek waar zowel Toon Aerts als Shari Bossuyt positief...

Dylan van Baarle vertelt over mountainbike-avontuur op Curaçao: ‘Ik bleef hangen achter een struik, en ging kopje onder’

In de podcast In Koers vertelt hij over zijn avontuur op het eiland, waar...

Meer zoals dit

Toon Aerts heeft nieuwe ploeg gevonden en mag in februari terug crossen

Toon Aerts werd in januari 2022 betrapt op het verboden middel Letrozole Metabolite. Hij...

Kurt Bogaerts, coach van Pidcock: ‘Als hij het één keer haalt van Mathieu en Wout, is zijn passage in het veld oké’

Zijn coach Kurt Bogaerts geeft aan dat de duels met Mathieu van der Poel...

Tom Pidcock heeft veldritprogramma rond, geen WK in Tábor

Vandaag maakte INEOS Grenadiers het volledige veldritprogramma van Tom Pidcock bekend. Meest opvallende: Hij...