HomeCyclocrossDit is het programma van het WK veldrijden (met de Nederlandse uitzendtijden)

Dit is het programma van het WK veldrijden (met de Nederlandse uitzendtijden)

Een WK in Amerika betekent cross in de avond komend weekend. Hieronder zie je alvast hoe laat je wanneer moet klaarzitten voor welke wedstrijd! (En wie het uitzendt)

Het WK trapt vrijdag af met een mixed relay. Nederland doet niet mee aan dit test event, omdat hij geen voltallige ploeg op de been kan brengen in de wedstrijd waarin mannen en vrouwen van iedere categorie kunnen deelnemen.

Wie toch benieuwd is hoe de estafette van zes renners en rensters in z'n werk gaat, moet z'n tv vrijdagavond 19.30 uur Nederlandse tijd afstemmen op Ketnet (de derde Vlaamse publieke omroep die eigenlijk een kinderzender is, maar bij sportevenementen ook nog wel eens daarvoor wordt ingezet).

Zaterdag

Na vrijdag gaat het zaterdag wél om een echte regenboogtrui. Allereerst komen om 18.00 uur de junioren meisjes in het veld, te zien op Canvas. Daar is de Britse Zoe Bäckstedt, dochter van oud-prof Magnus Bäckstedt, de grote favoriete. Ze kreeg wel te kampen met een een corona-infectie dus misschien kan de Nederlandse troef Leonie Bentveld het haar lastig maken.

Daarna moet je om 20.00 uur op Één zijn voor de wedstrijd van de beloften mannen. Dat belooft een spannende strijd te worden. Kan de Nederlander Pim Ronhaar z'n titel verdedigen? Uit eigen land is er concurrentie van Ryan Kamp en de in vorm verkerende Mees Hendrikx. Vanuit België krijgt hij concurrentie van Thibaut Nys en Emiel Verstrynge; Groot-Brittannië heeft in Cameron Mason een sterke troef.

Het slotstuk van de zaterdag wordt verzorgd door de elitevrouwen. Vanaf 21.30 uur kijk je ernaar op Één. Wordt het een tweestrijd tussen titelverdedigster Lucinda Brand en Marianne Vos of mengen ook Denise Betsema, Annemarie Worst en Ceylin del Carmen Alvarado zich in de strijd? De buitenlandse concurrentie zou van Blanka Kata Vas kunnen komen. De jonge Hongaarse doet bij de elite mee.

Zondag

Op zondag trappen we af met de junioren jongens. Vanaf 18.00 uur stem je af op Canvas om te zien of de Nederlander David Haverdings zijn favorietenrol waarmaakt. De Drent die vanaf komend seizoen voor de ploeg van Sven Nys zal uitkomen won eigenlijk alles behalve het EK. Dat moest hij aan de Belg Aaron Dockx laten.

Vanaf 20.00 uur is het op Canvas tijd voor de beloften vrouwen en dat belooft een heerlijke Nederlandse driestrijd te worden tussen Puck Pieterse, Fem van Empel en Shirin van Anrooij. De drie hadden net als Blanka Vas (sterker nog, ze rijden de laatste tijd alle drie beter dan de Hongaarse..) zo bij de elite mee kunnen doen, maar besloten ons een mooie

Vanaf 21.30 uur is er op Één een unieke kans om nog eens een wereldtitel veldrijden te pakken voor mensen die niet Mathieu van der Poel of Wout van Aert heten. Eli Iserbyt en Tom Pidcock lijken de eerst aangewezen personen. Of kan Lars van der Haar net als op het EK nog eens een stunt uithalen?

We hebben er even voor gekozen om hier alleen de Vlaamse tv-uitzendingen te benoemen, maar ook Eurosport en de NOS doen uitgebreid verslag van het WK. De NOS zal de elitewedstrijden van de mannen live op tv uitzenden (NPO3), maar de andere categorieën niet. Bij de zuiderburen zit je altijd goed, vandaar…

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Mexicaans busbedrijf laat chauffeurs op ludieke wijze voelen hoe het is als ze vlak langs fietsers razen

Fietsers zijn altijd de meer kwetsbare verkeersdeelnemers en dat realiseren mensen die in de...

Remco Evenepoel beantwoordt vragen van fans: ‘Of ik al gedacht heb aan veldrijden? Ja’

Soudal QuickStep is vertrokken op trainingskamp in het Spaanse Calpe. Ook Remco Evenepoel is...

Thomas Dekker stopte met drinken: ‘Het heeft me een ander leven gegeven’

Thomas Dekker kende op z'n zachtst gezegd een wielerloopbaan met de nodige hobbels. Hij...

De renners die er over zo’n 3 jaar moeten staan: deze toptalenten komen Team Jumbo-Visma versterken

Merijn Zeeman vertelde in de eindjaarsspecial van Wieler Revue dat ze binnen Team Jumbo-Visma...

Meer zoals dit

Kanttekening bij snelle topvorm Van der Poel: ‘Hij zit al tegen de limieten aan, maar is nog meer dan 60 dagen tot WK…’

Met Wout van Aert, die zijn rentree maakte in Antwerpen, voorop natuurlijk. Al toonde...

Wout van Aert verbaast zichzelf, maar kon Van der Poel niet volgen: ‘Die versnelling was als vanouds’

De renner van Team Jumbo-Visma nam de kopstart in Antwerpen en reed bijna de...

Mathieu van der Poel na zege in Antwerpen: ‘Ik voelde me erg sterk, maar het zal nóg beter moeten’

In Boom was Van der Poel nog ten val gekomen met een pijnlijke knie...