Iserbyt zegeviert in Hoogerheide na knappe inhaalrace

Eli Iserbyt lijkt helemaal klaar voor het wereldkampioenschap. Na een koers vol fouten wist hij na een lange inhaalrace toch nog te zegevieren.

Iserbyt

De start in Hoogerheide was voor Ryan Kamp, die vervolgens samen met Lars van der Haar, Corné van Kessel en Quinten Hermans op pad ging. Uiteindelijk waren het Van der Haar en Hermans die overbleven vooraan, maar ondertussen was de matig gestarte Tom Pidcock weer bezig met een inhaalslag.

De Brit reed iedereen voorbij en besloot vervolgens in één streep door te rijden tot de twee koplopers. Pidcock nam meteen over en sloeg een groot gat nadat Van der Haar tegen de grond ging en zodoende de rest van de achtervolgers ophield. Daardoor zat de wedstrijd van Hermans en Van Kessel erop en kwam het vooral aan op het Pauwels Sauzen-duo Michael Vanthourenhout en Iserbyt om het nog spannend te maken.

De koers leek desondanks wel snel in een plooi te zijn gevallen, maar Vanthourenhout en Iserbyt knabbelden gestaag tijd van de voorsprong van Pidcock, die uiteindelijk zelfs besloot te wachten op Iserbyt. Na een fout bij de balken was Vanthourenhout namelijk achterop geraakt. Iserbyt nam al snel de leiding over en daardoor konden ook Van der Haar en Vanthourenhout weer terugkeren.

Met z'n vieren gingen ze de finale in, maar Iserbyt wist in de slotronde een gaatje te slaan. Pidcock ging in de achtervolging en er ontspon zich een geweldige tweestrijd waarin Iserbyt al met al net iets beter was. Op de laatste rechte strook kwam ook Van der Haar uit het niets nog opzetten, waarna hij ook nog de tweede plek afsnoepte van Pidcock.