HomeAchtergrondHet zwarte gat is over! Naar deze wegkoersen is het uitkijken deze...

Het zwarte gat is over! Naar deze wegkoersen is het uitkijken deze week!

Terwijl de crossers naar de Verenigde Staten zijn afgereisd voor het wereldkampioenschap, barst ook het wegseizoen langzaamaan weer los.

Normaalgesproken had het seizoen al in gang zijn geschoten, maar de Tour Down Under is voor het tweede jaar op rij afgelast, terwijl ook de Argentijnse rittenkoers Vuelta a San Juan wederom geen doorgang vindt. Weliswaar werd er afgelopen week wel gekoerst in Venezuela, maar daar was met Drone Hopper-Androni Giocattoli slechts één profploeg actief.

Zondag werd de GP Valencia georganiseerd, gewonnen door de Italiaan van EOLO-Kometa Giovanni Lonardi. De eerste twee dagen deze week is het nog wachten op de volgende koers, maar vanaf woensdag gaat het los met de Trofeo Calvia. Het is de eerste dag van vijf dagen op rij koers op Mallorca. Met nadien de Trofeo Alcudia-Port d'Alcudia (donderdag), Trofeo Serra de Tramuntana (vrijdag), Trofeo Pollença-Port d'Andratx (zaterdag) en Trofeo Playa de Palma (zondag).

Op sommige dagen zal het voor de klimmers zijn, maar ook de sprinters komen aan bod. Zeker de Trofeo Serra de Tramuntana en Trofeo Pollença-Port d'Andratx zullen een kolfje zijn naar de hand van klimmers. Verschillende grote namen zullen actief zijn op Mallorca, waaronder Alejandro Valverde, Jai Hindley, Tim Wellens, Michael Matthews en Enric Mas.

Helaas zullen de wedstrijden niet live te zien zijn op Eurosport. Wel zendt de Home of Cycling gedurende de week samenvattingen uit van de koersen op Mallorca. Zondag is er wel live koers op televisie, want Eurosport 2 en de Eurosport Player zenden live (vanaf 15u15) de Franse openingskoers GP Marseillaise uit. Met negen WorldTour-ploegen aan de start de moeite meer dan waard.

Credits: La Flamme Rouge/Pro Cycling Stats

De koers in het zuiden van Frankrijk gaat de hele dag op en neer en zeker op vijftig kilometer van de meet ligt er met de Route de Crêtes een zware klim te wachten. Voor de pure sprinters zal het dan ook te zwaar zijn, maar iemand als Matteo Trentin zou dit kunnen overleven. Naast de Italiaan prijken onder anderen Magnus Cort Nielsen, Alberto Bettiol en Guillaume Martin op de startlijst. Vanuit Nederlands oogpunt is de seizoensstart van Bauke Mollema het meest interessante.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Fietsmerk Scott photoshopt de Paus prachtig op een mountainbike in volle afdaling

Wielrennen is van huis uit een katholieke sport. De Paus zegent bijvoorbeeld nog ieder...

Wielrennen op tv: de Dauphiné en koersen in de lage landen deze week!

Het wielercircus dender weer in volle vaart door. Deze week staan er een aantal...

🎥 Zo ziet kou lijden eruit! Mannen van Tour de Tietema trillend als een rietje tijdens The Ride

Bas Tietema zelf rijdt inmiddels in de profploeg van Tour de Tietema, maar zijn...

In het zicht van de haven gestrande Rune Herregodts: ‘Reed Vingegaard achter me? Oh, f*ck!’

We wilden hem met z'n allen wel naar de overwinning schreeuwen voor de tv....

Meer zoals dit

Wielrennen op tv: de Dauphiné en koersen in de lage landen deze week!

Het wielercircus dender weer in volle vaart door. Deze week staan er een aantal...

In het zicht van de haven gestrande Rune Herregodts: ‘Reed Vingegaard achter me? Oh, f*ck!’

We wilden hem met z'n allen wel naar de overwinning schreeuwen voor de tv....

2.Pro? 1.WT? 2.1? Wat betekenen die codes bij wielerwedstrijden toch precies? Uitleg!

Zie je ook wel 's die codes staan bij wedstrijden, maar weet je niet helemaal hoe het zit? Hieronder vind je het antwoord.