Drama voor Quinten Hermans: 'Ik voelde me fit en klaar om te strijden voor de medailles'

Een drama voor Quinten Hermans, die na de Wereldbeker in Hoogerheide positief testte op corona en zodoende niet mocht afreizen naar het WK in Amerika.

Hermans

Hermans reed de eerste rondes nog doodleuk voorop in Hoogerheide. Door een valpartij van Lars van der Haar werden zijn kansen tenietgedaan op de overwinning, maar de goede eerste rondes hadden hem vertrouwen gegeven voor het WK in Fayetteville. Een positieve PCR-test heeft echter roet in het eten gegooid. Hij mag niet afreizen naar de Verenigde Staten.

"Ik presteerde goed in Hoogerheide, voelde me fit en klaar om de strijd om de medailles in Fayetteville. Ik heb keihard gewerkt de laatste weken en maanden om in de best mogelijke conditie aan de start te staan", vertelt Hermans. "We hebben zoveel als mogelijk de risico's vermeden door bijvoorbeeld dagelijks te testen en door niet naar het trainingskamp van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux af te reizen in januari."

"Maar zondagavond ben ik geïnformeerd over mijn positieve PCR-test en ik heb geen andere keuze dan af te zien van het wereldkampioenschap. Ik voel me machteloos in deze situatie en zal wat tijd nodig hebben om over deze teleurstelling heen te komen." Hermans werd eerder die dag nog door Adrie van der Poel naar voren geschoven als een van de belangrijkste renners om het Tom Pidcock moeilijk te maken op het WK.

Nieuws
  • Cor Vos