Andermaal lof voor Dylan van Baarle: 'Als we in het peloton pijn hebben en ons afvragen wie er op kop rijdt, zie je dat het Van Baarle is'

Voor de Franse klimmer David Gaudu is Dylan van Baarle een plaaggeest...

dylan van baarle
  • Dylan van Baarle Dylan van Baarle

Dylan van Baarle won vorig jaar na een fantastische solo Dwars Door Vlaanderen en pakte knap zilver op het WK wielrennen achter Julian Alaphilippe. Het zorgt ervoor dat hij bij het grote publiek steeds bekender is, maar binnen het peloton is het respect voor de Hagenees al enorm groot.

Aan het begin van het jaar deed de inmiddels gestopte Bert De Backer in een podcast uit de doeken hoe goed Van Baarle eigenlijk is. Bij die woorden sluit David Gaudu zich nu aan.

In een interview met de gratis Franse krant 20 Minutes vertelt hij hoe Dylan van Baarle, en eigenlijk de hele INEOS-ploeg een plaaggeest voor hem zijn. "Als we in het peloton pijn hebben en ons afvragen wie er op kop rijdt, zie je dat het Van Baarle is. Dan hebben ze daarna nog Kwiatkowski, Geoghegan Hart... Zij zijn ze nog met vier teamleden, terwijl je zelf alleen bent. Dat is ingewikkeld."

Maar het respect is toch vooral voor Van Baarle. Hij is samen met bijvoorbeeld Wout van Aert een unieke renner, stelt de Fransman van FDJ Groupama. "Het is moeilijk om het op te nemen tegen INEOS en Jumbo-Visma omdat ze renners met een dubbelrol als Wout van Aert en Dylan van Baarle hebben. Die rijden op het vlakke op kop, maar kunnen ook op de beklimmingen op kop rijden en dan kunnen er soms slechts twintig man volgen."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.