Vergeet moddertoestanden! WK veldrijden onder lenteachtige omstandigheden in Fayetteville

Onze Piet Paulusma in Amerika meldt zich met het weerbericht voor komend weekend tijdens het WK veldrijden in Fayetteville...

ceylin del carmen alvarado

Komend weekend begint het WK veldrijden in de Verenigde Staten - of ja, eigenlijk vrijdag al met de mixed relay waar Nederland niet aan meedoet. Nu is het nogal van invloed op het parkoers onder wat voor omstandigheden de mannen en vrouwen zaterdag en zondag het veld in moeten (voor programma: zie link hieronder).

Nou, de modderliefhebbers komen van een koude kermis thuis als je het weerbericht voor de komende dagen bekijkt: het is lente in Fayetteville (en dit is de Fayetteville in Arkansas en niet één van de honderd andere Fayetevilles in Amerika..)

Op zaterdag, als de junioren meisjes, beloften mannen en elite vrouwen rijden, is het 's ochtends nog behoorlijk koud, maar warmt de zon de boel aardig op naar twaalf graden.

Op zondag, als de junioren jongens, beloften vrouwen en elite mannen rijden, daalt het kwik 's nachts minder hard en blooft het ook een graadje warmer te worden. Dit alles net als zaterdag onder een stralende zon.

Totaal andere omstandigheden dus dan ten tijde van de wereldbekermanche die in oktober op hetzelfde parkoers verreden werd. Het kwam toen tijdens de wedstrijd met bakken uit de hemel waardoor het opeens een zware modderwedstrijd werd. Komend weekend belooft het parkoers veel sneller te zijn.

's Nachts nog wel fris, maar 's middags een heerlijk lentezonnetje. | Beeld: Buienradar.nl

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Cyclocross
  • Cor Vos