HomeCyclocrossVergeet moddertoestanden! WK veldrijden onder lenteachtige omstandigheden in Fayetteville

Vergeet moddertoestanden! WK veldrijden onder lenteachtige omstandigheden in Fayetteville

Onze Piet Paulusma in Amerika meldt zich met het weerbericht voor komend weekend tijdens het WK veldrijden in Fayetteville...

Komend weekend begint het WK veldrijden in de Verenigde Staten – of ja, eigenlijk vrijdag al met de mixed relay waar Nederland niet aan meedoet. Nu is het nogal van invloed op het parkoers onder wat voor omstandigheden de mannen en vrouwen zaterdag en zondag het veld in moeten (voor programma: zie link hieronder).

Nou, de modderliefhebbers komen van een koude kermis thuis als je het weerbericht voor de komende dagen bekijkt: het is lente in Fayetteville (en dit is de Fayetteville in Arkansas en niet één van de honderd andere Fayetevilles in Amerika..)

Op zaterdag, als de junioren meisjes, beloften mannen en elite vrouwen rijden, is het 's ochtends nog behoorlijk koud, maar warmt de zon de boel aardig op naar twaalf graden.

Op zondag, als de junioren jongens, beloften vrouwen en elite mannen rijden, daalt het kwik 's nachts minder hard en blooft het ook een graadje warmer te worden. Dit alles net als zaterdag onder een stralende zon.

Totaal andere omstandigheden dus dan ten tijde van de wereldbekermanche die in oktober op hetzelfde parkoers verreden werd. Het kwam toen tijdens de wedstrijd met bakken uit de hemel waardoor het opeens een zware modderwedstrijd werd. Komend weekend belooft het parkoers veel sneller te zijn.

’s Nachts nog wel fris, maar ’s middags een heerlijk lentezonnetje. | Beeld: Buienradar.nl

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Mathieu van der Poel blikt vooruit: ‘Ik zit liever in een ontsnapping dan in een peloton’

De Tour de France begint morgen met een tijdrit door Kopenhagen. Van der Poel...

De koffer van Martijn Tusveld: ‘Ik heb mijn studieboek psychologie meegenomen’

Nee, Martijn Tusveld is niet iemand die zich een week voor vertrek al druk...

Video | Groenewegen: ‘Ik ben in mijn beste vorm ooit’

Hij heeft dit jaar al een paar keer gewonnen, maar een zege in de...

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.