Mooi beeld! Huidige Nederlandse favoriete bij de junioren krijgt als klein meisje een bidon van Marianne Vos

Dit is wat wielrennen zo mooi maakt! Een jaar of tien geleden nog met grote ogen en verlegen een bidon in ontvangst nemen en nu is Leonie Bentveld samen met Marianne Vos in Amerika...

leonie bentveld

Komend weekend gaat het WK veldrijden in Fayeteville los en naast de mannen en vrouwen elite komen ook de beloften en junioren aan de start (check in de link hieronder het volledige uitzendschema op Sporza, de alles live uitzenden..)

Het gegeven dat alle categorieën aan de start verschijnen is een bron voor mooie plaatjes. Want waar beloften Fem van Empel, Puck Pieterse en Shirin van Anrooij al wekelijks zij aan zij strijden met hun jeugdidool Marianne Vos is dat voor Leonie Bentveld nog niet zo vanzelfsprekend.

De 17-jarige Friezin timmert aardig aan de weg in het veld en werd al gecontracteerd door Pauwels Sauzen-Bingoal (de ploeg van Denise Betsema en Fem van Empel). Ze won het algemeen klassement en heeft in Fayetteville tijdens het WK de moeilijke opgave af te rekenen met fenomeen Zoe Bäckstedt.

Maar voor het zover is, komt er al een droom uit: samen met heldin Marianne Vos naar Amerika. Haar trainster Marianne Gall deelde op Twitter een mooie foto waarop Vos een jonge (nog jongere dan nu..) Bentveld een bidon geeft. De bidon inspireerde en kijk waar ze nu allebei zijn...

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Cyclocross
  • Cor Vos