Pidcock: 'Ga niet trainen op je tijdritfiets!'

Trainen op de tijdritfiets op de openbare weg? Olympisch kampioen mountainbike Thomas Pidcock is geen fan.

Pidcock

Het ernstige ongeval van Egan Bernal houdt de gemoederen bezig. Thomas Pidcock, olympisch kampioen mountainbike en ploeggenoot van Bernal, is van mening dat de moderne tijdritfietsen niet geschikt zijn om op de openbare weg mee te trainen. "De aerodynamische positie wordt steeds extremer en je ziet dan niet meer goed waar je naar toe gaat", zegt Pidcock tegen de BBC.

Pidcock weet waar hij over spreekt. De Brit viel vorig jaar tijdens een training op zijn tijdritfiets en brak zijn sleutelbeen. Hij was gelukkig op tijd hersteld om twee maanden later de olympische titel op de mountainbike te veroveren.

Bernal is veel verder van huis. De Colombiaan heeft meervoudige ernstige verwondingen en zijn revalidatie gaat maanden duren. Deelname aan de Tour kan hij normaal gesproken vergeten.

Pidcock: "Het wordt steeds gevaarlijker. We moeten op zoek naar alternatieve manieren om op veilige wijze op de tijdritfiets te trainen. We proberen de aerodynamische positie steeds langer vast te houden en dat leidt mijn inziens tot dit soort ongelukken."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.