Bart Wellens draait bij over WK-kanshebbers: 'Pidcock is niet zo uitgesproken topfavoriet'

Het gespeculeer over de grote favorieten voor het WK veldrijden is al even begonnen. Vooral Tom Pidcock wordt vooruitgeschoven als topfavoriet, maar Bart Wellens draait zijn mening enigszins bij.

Pidcock

De tweevoudig-wereldkampioen heeft in Fayetteville het parkoers verkend en komt tot nieuwe inzichten, vertelt hij tegen Sporza. "Het is een prachtig parkoers. Op een WK moet je elke bocht goed nemen en er zit overal wel een addertje onder het gras. Maar materiaalpacht lijkt hier geen groot issue te zullen worden, maar als je lek rijdt bijvoorbeeld of als je valt en je ketting eraf rijdt, dan ga je op deze snelle omloop meteen veel tijd verliezen. Dat kan fataal zijn."

"Ja, dat klopt", antwoordt Wellens of men over een vliegparkoers kan spreken. "Maar het is ook wel lastig. Er zit een groot hoogteverschil in. De omloop is lang dus het aantal rondjes en het aantal keer die lastige klim zal nog beperkt blijven. Maar het gaat snel blijven. Het wordt nog warmer en ik denk dat het daardoor nog zal uitdrogen. Dus het zal alleen nog sneller worden."

De Belg heeft altijd gezegd dat Pidcock er bovenuit zal steken in Fayetteville, maar nu hij het parkoers gezien heeft, moet hij zijn mening enigszins bijstellen. "Ik moet op dat vlak mijn mening een klein beetje herzien, ja. Hij is niet zo uitgesproken favoriet. Hij is wel de te kloppen man, maar ik was verbaasd over Eli Iserbyt in crossen zoals Zolder en Hoogerheide."

Wellens zet de Belg dus naast Pidcock voor komende zondag. "Iserbyt is perfect in orde en zal de sleutel in handen hebben. Het kan heel spannend worden. Ik ben er niet van overtuigd dat Pidcock op de eerste helling zal wegrijden en wereldkampioen zal worden."