Tim Wellens toont traditionele vroege vorm met zege in Trofeo Serra de Tramuntana

Tim Wellens heeft zijn eerste overwinning alweer vroeg in het seizoen binnen. Hij bleef Alejandro Valverde en Simon Clarke voor in de Trofeo Serra de Tramuntana.

Wellens
  • Tim Wellens Tim Wellens

Dat Wellens vroeg in het seizoen raak schiet, is niet bepaald een verrassing. Dat doet de Belg van Lotto Soudal immers al jaren achter elkaar. Een opsomming: in 2016 was zijn eerste overwinning een etappe in Parijs-Nice (maart), een jaar later won hij twee keer in januari en eenmaal in februari (2x op Mallorca, 1x in de Ruta del Sol).

Ook in 2018 en 2019 was het al vroeg in het seizoen raak voor de kopman van Lotto Soudal. In 2018 met één zege op Mallorca en zowel een etappe als het eindklassement in de Ruta del Sol. Weer een jaar later was hij ook één keer de beste op Mallorca en won hij twee ritten in de Ruta del Sol.

In 2020 startte Wellens zijn seizoen in de Algarve, waar hij vijfde eindigde in het klassement maar uiteindelijk niet wist te winnen. In 2021 was alles desondanks weer bij het oude voor Wellens, die een rit en het eindklassement in de Ster van Bessèges op zijn naam wist te schrijven en ook in 2022 toonde hij op Mallorca dus weer zijn vroege vorm.

In een loodzware editie van de Trofeo Serra de Tramuntana raakte hij voorop met zes andere renners, namelijk Alejandro Valverde, Enric Mas, Kobe Goossens, Emanuel Buchmann, Simon Clarke en Brandon McNulty. In de sprint raakte hij uiteindelijk verstrikt in een duel met Valverde, maar daarin wist Wellens vakkundig de deur dicht te houden en zodoende Lotto Soudal de eerste overwinning van het seizoen te schenken.

Nieuws
  • Cor Vos