Egan Bernal laat van zich horen uit ziekenhuis: 'Ik had 95 procent kan om verlamd te raken' 

Bernal reageert voor het eerst sinds zijn zware ongeval in Colombia (en hij post er ook een toch best wel onheilspellende foto bij).

egan bernal

Na het zware ongeval kregen we eerder al de relatief geruststellend berichten uit het Colombiaanse ziekenhuis waar hij werd geopereerd. De Colombiaan reageerde namelijk uitstekend op de operaties en er was geen blijvend letsel te zien.

Nu heeft Egan Bernal op Twitter en Instagram ook zelf van zich laten horen met een kort bericht, met bijbehorende foto die je toch enigszins doet schrikken omdat hij in het ziekenhuisbed met een brace om z'n nek ligt. Maar dat is natuurlijk het logische gevolg van zo'n zware crash.

Bernal duidt zelf de ernst van zijn kwetsuren. "Ik had 95 procent kans verlamd te raken en stierf bijna tijdens hetgeen ik het liefst doe. Ik wil God en de specialisten van het ziekenhuis bedanken voor het doen van het bijna onmogelijke", schrijft de vrome katholiek.

Hij bedankt ook z'n familie en vriendin voor hun hulp en steun in alles. Bernal moet nog enkele (kleinere) operatieve ingrepen ondergaan (gebit, middenhandsbeentje) en verblijft derhalve nog wat langer op de intensive care van het academisch ziekenhuis in Chia. De eerdere operaties van Bernal vonden plaats aan het gebroken rechterdijbeen, z'n knieschijf en zijn wervelkolom.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos