'Abraham' Davide Rebellin is er na een gebroken scheen- en kuitbeen nog een jaartje bij: 'Zo wilde ik geen afscheid nemen'

Zou er ook een opblaasbare pop op een fiets in de tuin van Rebellin gestaan hebben toen hij 50 werd?

davide rebellin

Toen Davide Rebellin in 1992 prof werd, had Miguel Indurain een paar maanden eerder net z'n eerste van vijf Tourzeges binnen. Dat om een beeld te geven hoe lang geleden het al is.

In de jaren erna groeide Rebellin zelf uit tot een toprenner die menig robbetje uitvocht met Michael Boogerd in de Ardense klassiekers; hij won de Waalse Pijl drie keer en de Amstel en L-B-L allebei een keertje. Na er op z'n 49e nog een jaartje aan vast te plakken als prof doet de Italiaan dat kunstje een jaar later weer.

Dat was zeker niet vanzelfsprekend - sowieso is dat het niet voor iemand die 50 is... - want Rebllin brak in september, een maand nadat hij Abraham zag, zijn scheen- en kuitbeen. Revalideren geblazen op z'n oude dag.

Maar het lukte en de afgelopen dagen koerste hij alweer op Mallorca voor zijn ploeg Work Service Marchiol Vega. "Ik wilde niet eindigen met een breuk aan mijn scheen- en kuitbeen. Het zal mijn laatste jaar zijn, en ik mik erop dat ik in april fit ben. Dan wil ik weer concurreren, het maximale geven en voor goede resultaten gaan", zo is hij ambitieus in de Spaanse krant Marca.

Maar inmiddels is Rebellin ook met andere zaken bezig. "Ik ben nu meer dan alleen een wielrenner, ik ben ook de 'vader' van mijn ploeggenoten bij Work Service Marchiol Vega. Ik geef mijn ervaring door als goed voorbeeld, daarmee kan ik hen helpen."