Michel Wuyts stopt per direct met commentaar geven bij Sporza

Wuyts maakt het crossseizoen niet meer af en maakt een transfer.

michel wuyts

Het is transfer deadline day in het voetbal, maar het grootste transfernieuws komt voorlopig op naam van een wielercommentator. Michel Wuyts zou na het veldritseizoen (gedwongen) stoppen bij de Belgische publieke omroep Sporza, maar is daar nu vanaf morgen al niet meer te horen.

Wuyts gaat exclusief naar de commerciële omroep VTM en de krant Het Laatste Nieuws, allebei in de handen van DPG Media, die in Nederland bijvoorbeeld de uitgever achter kranten als het AD en De Volkskrant zijn.

"Het klopt inderdaad dat Michel Wuyts ons gisteravond, na afloop van het WK veldrijden, op de hoogte heeft gebracht van het feit dat hij vanaf 1 februari exclusief voor Het Laatste Nieuws en VTM zal werken. We begrijpen dat, al hadden we heel graag het huidige veldritseizoen samen in schoonheid afgesloten", zegt Pieter De Windt, de hoofdredacteur van Sporza.

Hij vervolgt z'n verklaring. "Dat had ons de kans gegeven om in diezelfde schoonheid van Michel afscheid te nemen. Dat is nu anders, maar niettemin wensen we Michel alle succes en alle geluk toe. Hij verdient veel respect en waardering voor zijn jarenlange inzet voor Sporza en VRT."

Nieuws
  • Cor Vos