Laurens Sweeck kritisch op optreden Belgen: 'Te veel jongens wilden zich niet opofferen'

Laurens Sweeck reed een redelijk tot goed WK, maar was na afloop teleurgesteld over het algehele optreden van de Belgen.

Sweeck

Toen Tom Pidcock er in de vierde ronde tussenuit piepte, zat Michael Vanthourenhout in eerste instantie in het wiel. Doordat de Brit zo stevig te keer ging, moest Vanthourenhout toch een gat laten en even later kon ook Eli Iserbyt het geweld van Pidcock niet beantwoorden. Doordat je in het parkoers in Fayetteville het nodige aan je ploegmaten had, was er voor de Belgen nog hoop dat ze op die manier Pidcock konden intomen.

Dat lukte echter niet en dat tot grote frustratie van Laurens Sweeck, die na afloop een kritisch verhaal aflegde. "Volgens mij konden we beter samengewerkt hebben", aldus Sweeck. "Te veel jongens wilden zich niet opofferen en voor hun eigen plekje rijden. Als we met een paar hadden samengewerkt, konden we het gat kleiner gehouden hebben."

Al vertelt Sweeck ook eerlijk dat Pidcock beter was. "Let op, ik ga niet zeggen dat Pidcock dan niet zou gewonnen hebben. Het is zeker verdiend, maar een extra medaille was mogelijk geweest."

Vervolgens gaat de verslaggever van Sporza iets dieper in op de kritiek die Sweeck leverde. "Wie zich niet aan de tactiek gehouden heeft? Je moet natuurlijk kunnen, hè. Maar als ik zie dat anderen mij in de laatste ronde nog kunnen lossen op een helling..."

"Ik had geen overschot meer - dan heb ik mijn kruit misschien te vroeg verschoten. Het was een unieke kans voor iedereen, maar het is jammer genoeg niet gelukt."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.