Video | Caleb Ewan wint eerste rit in Saudi Tour

Het Europese wegseizoen moet nog beginnen, maar in andere delen van de wereld wordt al volop gekoerst. In de Saudi Tour, een meerdaagse wedstrijd in Saudi Arabië werd vandaag de eerste etappe verreden. Caleb Ewan was de snelste in de spurt.

VIDEO | Caleb Ewan wint eerste rit in Saudi Tour

De Saudi Tour is nieuw op de wielerkalender en kent vijf etappes. De eerste etappe is een vlakke, maar wel met de nodige hindernissen in de vorm van een kilometers lange gravelstrook. Helaas waren er geen beelden van het festijn, want het vliegtuig dat nodig is voor de televisiebeelden bleef op de grond staan.

Ondanks dat koos een groepje renners het ruime sop. De grootste naam van het trio vluchters was Martin Urianstad van Uno-X. Zoals verwacht bleken zij een vogel door de kat. Het peloton, dat nog even werd opgeschrikt door een valpartij, wist ze op 25 kilometer bij de lurven te pakken. Een sprint leek aanstaande. Yousif Mirza van UAE probeerde het nog even, maar hij kon niet opboksen tegen het geweld en de paardenkrachten achter hem.

In de sprint bleek Ewan veruit de sterkste, voor Martin Laas van BORA-hansgrohe en Fernando Gaviria. De beste Nederlander in de daguitslag was Dylan Groenewegen, op een twaalfde plek.

Ewan is uiteraard ook de eerste leider. De etappe van morgen is iets meer geaccidenteerd en finisht op een klein heuveltje in Abu Rakah. De laatste 1,6 kilometer loopt het met 7,7% gemiddeld omhoog. Voer voor de punchers of kan Ewan overleven? Onderweg zijn er twee tussensprints en één bergsprint.

Nieuws
  • Cor Vos