Bas Tietema tekent profcontract bij Bingoal Pauwels Sauces WB

Leuk nieuws voor Bas Tietema. De 27-jarige YouTuber en oud-profrenner maakt zijn rentree in het profpeloton. Tietema tekent een eenjarig contract bij Bingoal Pauwels Sauces WB, de ploeg waarmee hij al een tijdje aan het trainen was. Volgende week maakt hij zijn debuut in het fluogeel, in de Ronde van Antalya.

Bas Tietema tekent profcontract bij Bingoal Pauwels Sauces WB

In een vorig leven was Tietema al eens profrenner. Hij reed voor de opleidingsploeg van BMC, werd derde in Parijs-Roubaix voor beloften en kwam uit voor An Post Chain Reaction en BEAT Cycling Club. Vanwege huidproblemen kwam zijn potentie er niet uit en na 2018 stopte zijn profavontuur dan ook. Tietema legde zich toen toe op YouTube en zijn kanaal Tour de Tietema groeide razendsnel in populariteit.

Vorig jaar zette hij met zijn twee partners in crime het Tour de Tietema Cycling Team op, waarbij hij ook weer wedstrijden ging rijden, in de sportklasse categorie. Blijkbaar wakkerde dat zijn enthousiasme aan en omdat hij geen last meer heeft van zijn huidklachten besloot Tietema om te ontdekken of hij een terugkeer kon maken in het profpeloton. Zo trainde hij de afgelopen periode fanatiek mee met Bingoal Pauwels Sauces WB.

Bij de Belgische ploeg wist hij flink indruk te maken, zo vertelt teammanager Christophe Brandt. "Het leek eerlijk gezegd te ver weg, maar bij het trainingskamp in december heeft hij ons verbaasd. Bas heeft in korte tijd gigantische stappen gemaakt, we vertrouwen dat hij een waardevolle toevoeging zal zijn voor onze ploeg. Hij kan rap aankomen en snelle mannen helpen in een finale, we zijn dan ook heel benieuwd waar zijn grenzen liggen", vertelt de Belg.

Tietema is zelf natuurlijk ontzettend blij dat hij weer een stap in het profpeloton kan zetten. "Ze hebben mij met open armen ontvangen en de kans gegeven om de afgelopen maanden deel te nemen aan hun trainingskampen, die essentieel zijn geweest voor de progressie die ik gemaakt heb. Het contract is een mooie beloning daarvoor, maar tegelijkertijd ook nog maar een begin. Ik moet in wedstrijden laten zien wat ik waard ben", vertelt de geboren Zwollenaar.

Volgende week maakt Tietema zijn debuut in de Tour of Antalya, die van 10 tot en met 13 februari verreden wordt. Onder de naam Plan Bas gaat er een YouTube-serie komen over zijn terugkeer en de voorbereiding daarop.

Nieuws
  • Tour de Tietema