Kunststukje Remco Evenepoel in openingsetappe Ronde van Valencia

De Belg laat zien dat hij al vroeg in het seizoen in orde is. Hieronder lees je hoe z'n zege tot stand kwam en dat een Nederlander zich ook liet zien...

remco evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Vrijdag gaat er pas écht geklommen worden in de Ronde van Valencia met aankomst op een helse gravelklim, maar ook in de openingsetappe lag er een gemene pukkel op zo'n acht kilometer van de aankomst, waarna er nog vier Spaans vlakke kilometers tot de meet waren (vals plat dus).

Het was meteen opletten geblazen dus voor klasemenstrenners als Alejandro Valverde, Remco Evenepoel en de Nederlandse troeven Sam Oomen en Wilco Kelderman.

Maar het was de Nederlander Antwan Tolhoek die het in de laatste kilometer van de klim probeerde. De nieuwbakken renner van Trek-Segafredo opende de finale, waarna Remco Evenepoel counterde en het alleen probeerde met nog 4,5 kilometer te gaan. Hij kreeg BORA-aanwinst Aleksandr Vlasov achter zich aan; er volgde een boeiend duel.

De Rus zat op een klein gaatje maar kreeg het op het vals plat niet dicht en eindigde uiteindelijk op zestien seconden. Daarachter waren de verschillen al behoorlijk groot, zoals je ziet in de top 10 van de dag hieronder. Antwan Tolhoek zat knap in het eerste achtervolgende groepje.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos