Renners klagen over onveilige situaties in Saudi Tour: zomaar paaltjes op de weg en ontbrekende barrière in sprint

Nieuw seizoen, nieuwe onveilige situaties... Bekijk de foto's en oordeel zelf!

saudi tour

De afgelopen tijd werden we opgeschrikt door een aantal ongelukken van wielrenners op de openbare weg tijdens trainingen en trainingskampen, met Egan Bernals zware crash tegen een bus als dieptepunt. Onder andere Matteo Trentin maakt zich daar veel zorgen over.

Maar nu het wegseizoen weer langzaam op gang komt met de eerste etappekoersen is het daar soms ook weer karig gesteld met de veiligheid. De organisatoren nemen een loopje met de geldende veiligheidsvoorschriften, zo stelt de (nog) niet officiële wielrennersvakbond The Riders Union.

De vakbond twitterde twee fotootjes met situaties uit de eerste etappe en de specifeke regel in het UCI-reglement waar dat niet mee in overeenstemming was. Zo stonden er zomaar paaltjes en andere obstakels op de weg zonder dat dat aangegeven werd en in de aankomstzone was de barrière onderbroken.

De Saudi Tour wordt georganiseerd door de ASO, de grote organisatie achter de Tour de France en vele andere wielerkoersen. Hieronder zie je de twee tweets met foto's uit de koers.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos