Groenewegen boekt in Saudi Tour eerste zege namens Team BikeExchange-Jayco

Dylan Groenewegen heeft in de derde rit van de Saudi Tour voor de eerste Nederlandse zege van 2022 gezorgd.

Groenewegen

Het was een enerverende dag in Saoedi-Arabië, want al vroeg in de koers ontstonden er waaiers in de woestijn. Hoewel een grote groep nooit wist terug te keren tot aan de kop, werden er al met al geen grote slachtoffers gemaakt. Vooraan was Anthony Turgis de renner die de koers maakte. De Fransman reed kilometerslang solo op kop, maar de zege zat er nooit in voor de voorjaarsrenner van Team TotalEnergies.

De Franse ploeg was sowieso actief, want diep in de finale liet Niki Terpstra zich zien. De aanval van de Noord-Hollander werd echter tenietgedaan door het werk van de sprintersploegen Team BikeExchange-Jayco, Lotto Soudal en Quick Step-Alpha Vinyl. Het werd dan ook duidelijk dat het zou gaan eindigen in een sprint. Met Alexander Konychev en Luka Mezgec had Team BikeExchange-Jayco de trein voor Groenewegen dit keer wel op orde.

Zodoende werd Groenewegen uitstekend gebracht en op de flink oplopende laatste meters kwam de overwinning voor de Amsterdammer niet meer in gevaar. Al kwamen Daniel McLay (tweede) en vooral Caleb Ewan (derde) nog razendsnel opzetten en leek Groenewegen vrij snel te beginnen juichen. De Colombiaan Santiago Buitrago blijft leider in het algemeen klassement.