Ganna en Thomas aan het feest op slotdag Ster van Bessèges

Filippo Ganna heeft de slottijdrit van de Ster van Bessèges op zijn naam geschreven. De eindzege ging naar de Fransman Benjamin Thomas.

Ganna
  • Filippo Ganna Filippo Ganna

Na de koninginnenrit op zaterdag, die gewonnen werd door het Noorse talent Tobias Halland Johannessen, wachtte nog een slottijdrit voor de renners in Frankrijk. Een van de eerste renners die een goede tijd neerzetten, was Bauke Mollema. De Nederlander had vroeg in de ronde zijn kansen voor een goed klassement in rook zien opgaan, maar op de slotdag liet hij zien in goede vorm te steken.

De dagzege zat er echter niet voor hem in, want hij was elf seconden minder snel dan wereldkampioen Filippo Ganna, die nog eerder dan hij moest starten. De tijdrit was overigens zeer lastig, want de finish was getrokken op een kuitenbijter. Uiteindelijk bleek de Italiaan de beste van het pak, al kwam Mads Pedersen nog in de buurt van de tijd van Ganna. De Deen gaf slechts zes seconden toe.

Spannender dan de strijd om de dagzege, was die om de eindzege. Daarvoor werd vooral gekeken naar Alberto Bettiol en Benjamin Thomas, die allebei te boek staan als zeer gedegen tijdrijders. Al met al trok Thomas, die in de tijdrit als derde eindigde, aan het langste eind. De Fransman won eerder deze week al een etappe en bezorgde zijn nieuwe ploeg Cofidis zodoende een prachtig begin van het seizoen 2022.