Video | De mooiste beelden van het NK tegenwindfietsen: 'Hoop dat ik de overkant haal en niet de Oosterschelde inwaai' 

Epische beelden van een topevenement! We zochten drie korte filmpjes voor je uit waarbij je een goed beeld krijgt van het heerlijke gestoemp tegen de wind in...

nk tegenwind fietsen

Profs vertoeven gedurende de winter menig uurtje in de windtunnel om de meest aerodynamische positie voor op de tijdritfiets uit te pluizen, maar bij het Eneco NK Tegenwindfietsen is er een natuurlijke windtunnel - en is de aerodynamische positie ook net wat minder belangrijk.

Gisteren was het weer zover: het inmiddels traditionele NK Tegenwindfietsen in Zeeland. Met windkracht 7 tegen de wind in over de Oosterscheldekering fietsen, de Galibier bedwingen is er niks bij!

Met een goed gevoel voor wat sadisme had de organisatie dit NK Tegenwindfietsen omgedoopt tot 'de matseditie' omdat er een stukje inzat waarbij je ongeveer anderhalve seconde de wind in de rug had.

Maar als je de heerlijke beelden van het gestoemp bekijkt, lijkt het nog steeds wel zwaar genoeg te zijn geweest. Vooral omdat iedereen op hetzelfde type stadsfiets rijdt. Niks 12 speed, gewoon een oud-Hollandse 1 speed met terugtraprem. Hieronder drie filmpjes die je in een paar minuten een goed beeld van de dag geven!

De regionale Omroep Zeeland was er uiteraard bij

Een geïnterviewde man beschrijft het gevoel van de dag misschien wel het beste: 'Ik hoop dat ik de overkant haal en net de Oosterschelde inwaait.' Een ander iemand woonde sinds kort in Zeeland en dacht dat dit onderdeel uitmaakte van de inburgeringscursus..

Het Jeugdjournaal maakte ook een reportage

En hierin zie je goed hoe zwaar het is. Stoempen 2.0! De man met de skibril op steelt toch ook wel de show met z'n verschijning.

En nog wat amateurbeelden

Hierin zorgt het geluid voor een extra epische dimensie. Want als je dus op je fietsje tegen de wind in ramt, suist die zuidwester ook keihard langs je oren!

O ja, het gestoemp leverde natuurlijk ook twee winnaars op. Bij de mannen legde Jurjan van der Velde de 8,5 kilometer tegen de wind in als snelste af (20 minuten en 23 seconden); bij de vrouwen ging de zege naar Lisa Scheenaard in 22 minuten en 53 seconden.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.