Denise Betsema kent ongelukkig einde cross-seizoen: 'Gelukkig is mijn pees niet geraakt, maar mijn bot was te zien'

Denise Betsema kent geen gelukkige laatste weken van het cross-seizoen...

Betsema

Denise Betsema testte net voor het wereldkampioenschap in Fayetteville weliswaar negatief op het coronavirus, maar ze moest toch passen voor de reis over de oceaan vanwege koorts. Ze zegde uiteindelijk op eigen initiatief af. In de cross van Turnhout keerde ze terug in koers en hoopte ze Lucinda Brand het vuur aan de schenen te leggen in de X20 Badkamers Trofee, maar door een valpartij zat dat er niet in.

Tot overmaat van ramp raakte ze geblesseerd aan haar vingers nadat ze bleef haken achter een hek. "Ik heb mijn vinger daarbij opengehaald. De wond was heel diep en mijn bot was duidelijk zichtbaar. Ik ben opgelucht dat mijn pees niet is geraakt. Met zeven hechtingen ben ik klaar voor de volgende wedstrijd in de X2O Badkamers Trofee. Veel dank aan het ziekenhuis van Turnhout," schrijft ze op Instagram.

De volgende manche in die trofee is op 13 februari in Brussel. Door haar valpartij en opgelopen blessure zijn haar kansen op de zege in het klassement uit beeld geraken. Betsema begon uitstekend aan het crossjaar, maar sinds oktober wist ze niet meer te winnen. Betsema won in oktober onder meer in Ruddervoorde en in de Kuil van Zonhoven dit seizoen.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos