Remco Evenepoel: 'Moet nog werken aan die steile beklimmingen'  

De jonge Belg liet in de Ronde van Valencia een prima indruk achter, maar hij herontdekte ook weer iets wat hij al langer weet: steile hellingen verteert hij moeilijk. Evenepoel legt uit.

remco evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Remco Evenepoel begon afgelopen week zijn seizoen in de Ronde van Valencia met een fraaie etappezege en hij viel op door zijn werk in de sprinttrein van Fabio Jakobsen. Maar de Belgische alleskunner moest in de zwaarste etappe toch ook constateren dat hij nog tekortkwam op de zware slotklim.

Die zware slotklim was er eentje over deels onverharde wegen en kende zeer steile stukken. In de Vlaamse krant Het Nieuwsblad zegt Evenepoel dat hij al langer worstelt met dat soort aankomsten. Hij verloor er 41 seconden op Vlasov en moest de Rus de leiding in het algemeen klassement laten.

"Het is een beetje jammer dat ik vrijdag in de laatste kilometer het geel verloor. Ik kon goed mee tot op één kilometer van de streep en toen was het op. Dat is geen schande, maar steile hellingen als die van vrijdag, dat is nog een vraagteken."

"Ik heb toch al een paar keer moeilijkheden gehad op zulke klimmen. Ook op de Zoncolan, bijvoorbeeld. Dan was ik de hele tijd mee, tot het heel steil werd. Daar zijn nog vraagtekens rond. Dat moeten we nog ontdekken. Aan die steile hellingen gaan we nog moeten werken, want in het Baskeland, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik krijg je die ook", vervolgt de Belg.

Maar hij weet ook dat hij nog niet honderd procent was, terwijl concurrent Vlasov uit de doeken deed dat hij al wel meer in die richting gaat. "Ik sprak met hem tijdens de koers. Hij gaat naar de UAE Tour met de bedoeling om daar Tadej Pogacar te verslaan. Dan moet je nu al in je beste vorm zijn. Ik moet gewoon accepteren wat er gebeurd is. Ik denk dat als ik in topvorm ben, 110 procent, dat ik die hindernissen gemakkelijker moet overleven."