Video | Demi Vollering en Lonneke Uneken ontwikkelen nieuwe manier van bidon aangeven: de bottle flip op de fiets

Maar ze moeten nog wel even goed oefenen...

demi vollering lonneke uneken

De vrouwen van SD Worx zijn in hun fraaie nieuwe shirtjes op trainingskamp in Spanje en tussen het harde trainen door is daar ook wat ruimte voor uitdagingen op ander gebied. Tenminste Demi Vollering en Lonneke Uneken hebben zich vermaakt met een leuk bidonspelletje.

Vollering was uitgedaagd door Ivar Slik, een continentale renner van À Bloc die n 2019 Europees kampioen strandracen werd, om een zo origineel mogelijk Bottle Flip Challenge uit te voeren en ze strikte daarvoor haar teamgenootjes Lonneke Uneken en Christne Majerus (de Luxemburgse filmde het).

En uit het filmpje blijkt dat het nog verdomde lastig is om rijdend een bidon te flippen en die weer op te vangen. Na meerdere pogingen lukt het dan toch en is de blijdschap er dan ook!

Vollering zegt er overigens nog wel bij dat de mensen thuis dit niet moeten proberen en daar sluiten we ons wel bij aan; zonder bidon flip is het al gevaarlijk genoeg in het verkeer in Nederland...

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.