Ontbijten als Wout? Dit is het lievelingsontbijt van Wout van Aert (creatief met ei...)

Net zo snel fietsen als Wout van Aert? Dit is zijn wonderontbijt!

wout van aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Een poosje geleden deelden we al het lievelingsontbijt van Mathieu van der Poel, maar mocht je nu niet van appel houden dan hebben we nu het ontbijt van de andere wereldtopper voor je. Overigens gaan ze allebei hard op havermout, dus als je daar niet van houdt heb je dikke vette pech...

Waar MVDP appels en rozijnen in z'n havermout gooit, daar pakt Wout van Aert het toch wel wat experimenteler aan, zo is te lezen in een recept op de site van de ploeg. En verrassend genoeg heeft hij de rest van de ploeg ermee aangestoken, want binnen de ploeg staat het inmiddels bekend als het 'breakfast for champions'.

Wat behelst dit breakfast for champions dan? Nou, simpel gezegd is het havermout met gebakken ei (ja, echt!). Maar om het echt á la Van Aert te maken, zetten we alle ingrediënten hieronder even op een rijtje.

- 50 gram havermout
- 150 ml amandelmelk, ongezoet
- 100 ml water
- 1 tl bouillonpoeder (plantaardig)
- 1 spiegelei of gepocheerd ei
- Peper, zout
Optioneel: oregano, 10 gram Parmezaanse kaas (geraspt), ¼ avocado

En van die ingrediënten giet je dan eerst het water en de amandelmelk in een steelpannetje. Als het nog net niet kookt, voeg je het bouillonpoeder toe. Daarna voeg je de havermout toe en roer je het tot er pap ontstaat. Als dat op een laag vuur een beetje pruttelt bak je het ei (of pocheer je het, als je in een chique bui bent).

Doe de havermoutpap vervolgens in een kom met het ei erop. Je kunt er nog wat avocado en parmezaanse kaas bijdoen om het nog wat spannender te maken. Ook nog even wat peper en zout erbij. Oregano erbij en je bent helemaal het mannetje of vrouwtje!

Donderdag begon Van Aert z'n dag er nog mee op trainingskamp. Vanaf de Teide op Tenerife postte hij op Instagram een fotootje van z'n lievelingsontbijt.

Het 'breakfast for champions', zo te zien in de kaasvariant. | Beeld: Instagram Wout van Aert

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.