Wout Poels: 'Ik vind rennen helemaal niks, dan ben ik na vijf minuten helemaal kapot' 

Hardlopen is een hype onder wielrenners, maar niet voor Wout Poels. En ook op een ander gebied trekt hij lekker z'n eigen plan! Het avontuur hoeft niet zo voor Poels; hij blijft lekker zichzelf.

wout poels
  • Wout Poels Wout Poels

Een tijdje geleden kon je de krant (of de website..) niet openslaan of er stond wel weer een wielrenner die een stukje had hardgelopen. Dumoulin liep een knaltijd op de 10 kilometer, Wout van Aert loopt elke week eigenlijk wel een paar keer. Maar Wout Poels zullen we niet zo snel op hardloopschoenen zien, zo vertelt hij in onze seizoengids.

"Rennen vind ik helemaal niets, dan ben ik na vijf minuten helemaal kapot, haha. Ik geloof dat het goed is voor je botten, maar ook dat je goed begeleid moet worden als je gaat hardlopen. Zeker crossers zijn het veel meer gewend. Ik ben daar voorzichtiger in. Ik vind andere sporten ook helemaal niet leuk eigenlijk. Natuurlijk doe ik mijn stabiliteitsoefeningen, maar dat hoort bij het pakket van wielrenner zijn."

Ook op een ander gebied onttrekt Poels zich aan de modegrillen onder wielrenners. Waar veel renners tegenwoordig in de winter het avontuur opzoeken in Colombia of Thailand, hoeft dat van Poels allemaal niet zo nodig.

"Ik ben niet zo'n avonturier. Ik zou eerder naar Gran Canaria gaan en eigenlijk zit ik sowieso al prima in Monaco. Daar kan ik me goed voorbereiden en kom ik ook altijd wel goed uit de winter. De afgelopen jaren viel het wat tegen in de UAE Tour, maar komt vooral doordat ik niet zo makkelijk omschakel naar de hitte. Mijn lichaam moet daar echt aan wennen."