HomeAchtergrondJasper Stuyven over Van der Poel en Van Aert: 'Ik weet dat...

Jasper Stuyven over Van der Poel en Van Aert: ‘Ik weet dat sommige jongens opbotsen tegen de vraag hoe ze die twee moeten verslaan’

Jasper Stuyven won de laatste twee seizoenen met Omloop Het Nieuwsblad en Milaan-Sanremo twee grote koersen. En dat in het tijdperk van Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

Stuyven vertelt in het Sport Wielermagazine over de intrede van de twee crossers in het wegpeloton en over de onwijze concurrentie voor het voorjaar. “Als je de lijst afgaat met renners die een voorjaarskoers willen winnen en je filtert degenen eruit voor wie dat ook een realistische ambitie is, dan hou je nog altijd een lange reeks namen over.”

De renner van Trek-Segafredo heeft over succes de laatste jaren niet te klagen. In 2020 zegevierde hij in Omloop Het Nieuwsblad en een jaar later schreef hij Milaan-Sanremo op zijn naam. “Ik mag trots zijn op mijn palmares van de laatste twee jaar, zeker in acht genomen dat Wout van Aert en Mathieu van der Poel meerijden.”

“Ik weet dat sommige jongen opbotsen tegen de vraag hoe ze die twee moeten verslaan, maar zelf heb ik me nooit laten frustreren door Wout of Mathieu. Ze zijn niet onverslaanbaar. Sterker nog: hun stunts geven me op een bepaalde manier ook een boost.”

Link tool: post not found

“Want ze bekopen het wanneer ze zo uithalen”, gaat Stuyven verder. “In Tirreno-Adriatico vorig jaar koersten Wout en Mathieu op fabelachtig niveau: denk maar aan de ongelooflijke solo van Mathieu. Maar Sanremo was voor mij. Eigenlijk is hun doorbraak goed nieuws voor mij. Dat zij er zijn, vermindert de druk, want iedereen verwacht dat de favorieten winnen. Ik zit hen op de huid, en op een goede dag versla ik hen.”

De grootste droom van Stuyven is Parijs-Roubaix. “Als ik een koers mag kiezen, dan Roubaix, ja. Het blijft de meest mythische, machtige koers. Al hoeft het niet zo extreem als vorig jaar. Geef mij maar een droge Roubaix. Liever dat iedereen heelhuids de finish haalt.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour | Bom bij Intermarché: geen Quinten Hermans in de Tourselectie

Bommetje bij Intermarché-Wanty Gobert Matériaux. De Tourselectie is bekend en de meest opvallende naam...

Julian Alaphilippe mist Tour de France: ‘Een moeilijke beslissing voor de ploeg, maar ik snap het volledig’

Wereldkampioen Julian Alaphilippe is er dit jaar niet bij in de Tour de France....

BREAKING: Géén Alaphilippe in de Tour

Julian Alaphilippe zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour de France. De tweevoudige wereldkampioen...

Column | Er zouden zware straffen moeten staan op het verminken van kampioenstruien

Niets is mooier dan een kampioenstrui. Althans, als de ploeg er niet een of ander gedrocht van maakt. Daar moet de UCI straffen op zetten, vindt onze redacteur. Lees zijn verhaal.

Meer zoals dit

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Richard Plugge geen fan van kampioenstruitjes: ‘Ik geloof heilig in dat teamgevoel en dat creëer je mede door hetzelfde shirt te dragen’

Pascal Eenkhoorn pakte de nationale kampioenstrui vrijdag, maar Jumbo-Visma-manager Richard Plugge is geen fan...

BK | Philipsen torst de druk van de topfavoriet. Of durft Alpecin-Fenix twee treintjes op te stellen?

Eindelijk! De royale (maar ondertussen onthoofde) sprint op het BK in Middelkerke komt eraan....