Ploegleider Roodhooft over Mathieu van der Poel: 'Hij is nog lang niet op het punt dat hij voluit kan trainen'

Mathieu van der Poel fiets weer in Spanje, maar z'n ploegleider is helaas nog niet al te positief gestemd.

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

De schaatsrel rond Nils van der Poel hield de Nederlandse gemoederen even bezig, maar sinds Mathieu van der Poel gisteren een toch weer wat serieuzer ogende trainingsrit in Spanje op z'n Strava-profiel zette houdt díé Van der Poel de gemoederen weer bezig - in ieder geval die van de wielerliefhebbers.

Wij zochten al contact met de Adrie van der Poel om hem te vragen hoe het met zijn zoon gaat en die temperde de verwachtingen behoorlijk. Dat doet nu helaas z'n ploegleider bij Alpecin-Fenix Christoph Roodhooft ook.

In een interview met de Vlaamse krant Het Nieuwsblad gaat hij uitgebreid in op de blessure en het herstel van zijn poulain. "Hij is sinds woensdag in Spanje, bij de rest dan de ploeg die er op stage is. Dat is het goede nieuws. Want voor de rest revalideert hij ook daar verder. Hij fietst voorzichtig, zit dagelijks bij de kinesist en in de fitness en probeert vooral zijn rug sterker te maken."

Dat klinkt nog niet echt als een renner die alweer bijna klaar is om echt in actie te komen en zo is het helaas ook. "Hij is nog lang niet op het punt dat hij voluit kan trainen. Het gaat beter, maar hij is nog niet genezen. We willen maar één ding: dat zijn lichaam op een normale, niet overhaaste manier herstelt."

Roodhooft houdt er daarom rekening mee dat MVDP het hele klassieke voorjaar moet missen. "Dat zou zeker kunnen inderdaad. Maar opnieuw: doelstellingen, datums, welke koers misschien wel, welke zeker niet… We weigeren eraan mee te doen. Het enige wat nu telt, is dat Mathieu voor tweehonderd procent doet wat hij moet doen om snel weer gezond te worden. Dat verwachten we van hem en dat doet hij ook", besluit hij.