Mooi beeld: Elia Viviani wint in de Provence, maar Richard Carapaz is de INEOS-renner die letterlijk schittert

Elia Viviani wist in de tweede rit van de Tour de la Provence toe te slaan na knap ploegenwerk, maar ploegmaat Richard Carapaz was de INEOS Grenadiers-renner die letterlijk schitterde.

Carapaz
  • Richard Carapaz Richard Carapaz

De Ecuadoriaan rijdt door zijn olympische titel van vorig jaar op een speciaal door Pinarello gemaakt frame. Na de gouden helm van Greg Van Avermaet een nieuwe manier om in het peloton te laten zien wie de regerend olympische kampioen is. En dat Carapaz opvalt bleek vanmiddag in de Tour de la Provence.

Door het voorjaarszonnetje dat scheen op zijn frame schitterde hij letterlijk in de door waaiers ontstane kopgroep. Ook op het koersverloop drukte Carapaz een grote stempel. In de slotfase ging hij achter de ontsnapte Maciej Bodnar aan. Hoewel hij in de slotfase moeite had om ook maar in het wiel te blijven van ploegmaat Filippo Ganna, zorgde hij er mede voor dat Viviani kon winnen.

Carapaz kwam zelf als 21ste over de streep op zestien seconden van zijn Italiaanse ploegmaat. De klimmer staat nu negentiende in het algemeen klassement, maar de klimetappes - het terrein waar Carapaz ook figuurlijk kan schitteren - komen er dit weekend pas aan.