HomeAchtergrondLefevere over strijd met Jumbo-Visma: 'Wout kan ploegmaats vooruit sturen, maar gaat...

Lefevere over strijd met Jumbo-Visma: ‘Wout kan ploegmaats vooruit sturen, maar gaat hij dat kunnen verdragen in de Ronde van Vlaanderen?’

Team Jumbo-Visma heeft haar voorjaarskern spectaculair versterkt, maar Patrick Lefevere van Quick Step-Alpha Vinyl heeft geen angst voor de Nederlandse ploeg.

Dat vertelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. “Als ik de concurrentie hoor, hoeven we niet eens meer te starten. Maar de koers moet wel nog gereden worden. We hebben de trainingswaarden gezien van Kasper Asgreen, die is nog eens sterker geworden. Hij ziet eruit als een strijkijzer, maar vraag eens aan Mathieu van der Poel of hij kan sprinten.”

“Daarnaast hebben we Ballerini, Sénéchal, Stybar en Lampaert die goed rijden. Daarmee kan je toch naar de oorlog. Op papier is Wout van Aert de rapste, dus dat is een voordeel voor Team Jumbo-Visma. Van Aert moet niet per se aanvallen, hij kan ploegmaats vooruit sturen. Maar gaat hij dat kunnen verdragen in de Ronde van Vlaanderen? Ik stel de vraag, het antwoord ken ik ook niet.”

Angst kent de ploegbaas niet. “Schrik heb ik zeker niet van Jumbo-Visma. Ik ben Patrick zonder vrees. Wij zijn de Wolfpack, de rest moet bang zijn van ons. En als ze toch geen schrik hebben, dan gaan we misschien eens steun krijgen om de koers te controleren. En is het niet meer aan ons alleen om de wedstrijd open te breken.”

Op de stelling dat er geen zestig koersen gewonnen gaan worden door de Belgische ploeg reageert Lefevere duidelijk. “Is dat zo? Iedereen voorspelt al twintig jaar dat we minder gaan winnen. Als het zo is, ga ik er ook niet wakker van liggen. De kwaliteit telt, niet de kwantiteit. Ja, we verliezen Sam Bennett, maar die heeft vorig jaar maar een halfjaar gekoerst. We hebben ook nog altijd Cavendish, die ook weer gaat winnen.”

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Annemiek van Vleuten doet ontboezeming over WK in Bergen: ‘Ik was zo depressief, de zwaarste drie dagen die ik gekend heb’

Annemiek van Vleuten blikte in de podcast van oud-wielrenners Bobby Julich en Jens Voigt,...

Flinke domper: Ceylin Alvarado moet passen voor crossweekend

De 25-jarige veldrijdster van Alpecin-Deceuninck is namelijk ziek en voelt zich niet fit genoeg...

Wout van Aert bevestigt min of meer Giro-deelname en maakt ambitie duidelijk

Alles wijst erop dat Wout van Aert in 2024 voor het eerst in zijn...

Management Toon Aerts waarschuwt: ‘Consumeer zondag geen zuivelproducten in Flamanville’

Het Franse stadje is de plek waar zowel Toon Aerts als Shari Bossuyt positief...

Meer zoals dit

Annemiek van Vleuten doet ontboezeming over WK in Bergen: ‘Ik was zo depressief, de zwaarste drie dagen die ik gekend heb’

Annemiek van Vleuten blikte in de podcast van oud-wielrenners Bobby Julich en Jens Voigt,...

Tourbaas Prudhomme verheugt zich op Evenepoel: ‘Hij kan de Tour op z’n kop zetten’

Gisteren werd het parkoers van he Grand Départ voor de Tour de France van...

Warre (22) wordt prof bij Soudal Quick-Step: ‘Als kind lag ik in coma en mocht ik drie jaar niet koersen’

Elke jonge coureur droomt ervan om profrenner te worden, maar zo'n profcarrière is enkel...