HomeAchtergrondLefevere over strijd met Jumbo-Visma: 'Wout kan ploegmaats vooruit sturen, maar gaat...

Lefevere over strijd met Jumbo-Visma: ‘Wout kan ploegmaats vooruit sturen, maar gaat hij dat kunnen verdragen in de Ronde van Vlaanderen?’

Team Jumbo-Visma heeft haar voorjaarskern spectaculair versterkt, maar Patrick Lefevere van Quick Step-Alpha Vinyl heeft geen angst voor de Nederlandse ploeg.

Dat vertelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. “Als ik de concurrentie hoor, hoeven we niet eens meer te starten. Maar de koers moet wel nog gereden worden. We hebben de trainingswaarden gezien van Kasper Asgreen, die is nog eens sterker geworden. Hij ziet eruit als een strijkijzer, maar vraag eens aan Mathieu van der Poel of hij kan sprinten.”

“Daarnaast hebben we Ballerini, Sénéchal, Stybar en Lampaert die goed rijden. Daarmee kan je toch naar de oorlog. Op papier is Wout van Aert de rapste, dus dat is een voordeel voor Team Jumbo-Visma. Van Aert moet niet per se aanvallen, hij kan ploegmaats vooruit sturen. Maar gaat hij dat kunnen verdragen in de Ronde van Vlaanderen? Ik stel de vraag, het antwoord ken ik ook niet.”

Angst kent de ploegbaas niet. “Schrik heb ik zeker niet van Jumbo-Visma. Ik ben Patrick zonder vrees. Wij zijn de Wolfpack, de rest moet bang zijn van ons. En als ze toch geen schrik hebben, dan gaan we misschien eens steun krijgen om de koers te controleren. En is het niet meer aan ons alleen om de wedstrijd open te breken.”

Op de stelling dat er geen zestig koersen gewonnen gaan worden door de Belgische ploeg reageert Lefevere duidelijk. “Is dat zo? Iedereen voorspelt al twintig jaar dat we minder gaan winnen. Als het zo is, ga ik er ook niet wakker van liggen. De kwaliteit telt, niet de kwantiteit. Ja, we verliezen Sam Bennett, maar die heeft vorig jaar maar een halfjaar gekoerst. We hebben ook nog altijd Cavendish, die ook weer gaat winnen.”

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tiesj Benoot na demonstratie Van Aert: ‘Iedereen verwachtte het’

Tiesj Benoot plaveide mee de weg naar de gouden rush van Wout van Aert....

Jasper Philipsen juicht met tweede plaats: ‘Ik schaam me’

Jasper Philipsen slaakte een kreet van verlichting toen hij over de streep in Calais....

Jakobsen blikt vooruit: ‘Ik kan de kasseien van morgen wel aan hoor!’

Fabio Jakobsen was na afloop van de vierde rit vol lof over het exploot...

Huzarenstuk Van Aert: ‘Ik twijfelde nog even om te wachten op Vingegaard en Yates’

Na afloop vertelde hij over de actie van Team Jumbo-Visma, dat een geweldige lead-out...

Meer zoals dit

Entourage Sagan komt met merkwaardige verklaring over Van Aert: ‘Relatie is gezond slecht’

Eerst vroeg iedereen zich af voor wie dat vingertje en de scheldwoorden van Peter...

Roodhooft: ‘Jakobsen beste sprinter ter wereld, niet verkeerd dat VDP wat rustig is begonnen aan Tour’

De eerste drie dagen van de Tour zagen we Mathieu van der Poel vooral...

De strijd om groen: Keizer Sagan tegen Koning Van Aert

Als de sprint in Sonderborg een voorproefje was, dan mogen we ons de komende...