Video | Voor zolang het mocht van de UCI: prachtige dronebeelden van Lucinda Brand in de cross van Gavere

Gavere beelden van de cross ga je niet zien!

lucinda brand

Lucinda Brand won gisteren met overmacht een van de laatste crossen van het seizoen. In de laatste manche van de Superprestige was ze verreweg de sterkste in een klassieker op de kalender: de cross van Gavere. Annemarie Worst werd tweede, Denise Betsema derde.

Niets bijzonders zou je zeggen; een Nederlandse podium in het vrouwenveldrijden, met Brand op de bovenste trede. Toch was er een noviteit in Gavere. De producent die voor de beelden zorgde, stuurde namelijk een drone de lucht in om beelden te maken.

Op een auto hoeft ze niet te staan met haar gezicht, maar de beelden die de drone van haar maakten, stonden Brand wel aan. Helaas zag de UCI het wat minder zitten, want nog tijdens de koers verbood de wielerbond het en moest de drone van het parkoers af.

Dat schrijft Brand in een tweet waarin ze wél de loftrompet steekt voor de mensen die op het idee kwamen om op deze manier beelden te maken van de cross. Wij sluiten ons daarbij aan, want kijk zelf maar naar het filmpje van GCN bij de tweet van Brand, waarin de commentatoren haar met Spider-Man vergelijken. Tof toch?!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Cyclocross
  • Cor Vos