Pogacar, Van Aert en Roglic: waar en wanneer rijden de wereldtoppers de komende weken?

Veel van de wereldtoppers zijn nog niet aan hun seizoen gestart. Waar kun je ze binnenkort aan het werk zien?

Poel

Tadej Pogacar

Het voorjaar van Tadej Pogacar is bomvol. De Sloveen begint op 20 februari in de UAE Tour, voor zijn ploeg UAE Team Emirates een zeer belangrijke wedstrijd. De winnaar van de Tour de France gaat vervolgens richting Italië voor de Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo.

Vervolgens wachten Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Hoewel het ontbreekt op zijn koerslijst op ProCyclingStats was het in eerste instantie ook de bedoeling dat Pogacar de Ronde van het Baskenland gaat rijden.

Primoz Roglic

Primoz Roglic begint in Frankrijk met twee dagen achtereen koers: Faun-Ardèche Classic (26 februari) en Drome Classic (27 februari). Dan volgen voor de kopman van Team Jumbo-Visma: Parijs-Nice, Milaan-Sanremo, Ronde van het Baskenland, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Mathieu van der Poel

Alles onder voorbehoud vanwege zijn rug, maar voorlopig staan zeker de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix nog op zijn programma. Wel is er langzaam afscheid genomen van de gedachte om de Italiaanse voorjaarskoersen te rijden.

Wout van Aert

Wout van Aert begint net als ploegmaat Primoz Roglic op 26 februari. Niet in Frankrijk, maar in Omloop Het Nieuwsblad. Vervolgens reist hij af naar Parijs-Nice en Milaan-Sanremo alvorens het Belgische voorjaar start. Het voorjaar bestaat uit de E3 Saxo Bank Classic, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix.

Julian Alaphilippe

Julian Alaphilippe rijdt al in de Tour de la Provence en zal op 26 februari Primoz Roglic treffen in de Faun-Ardèche Classic. Dan trekt hij naar Italië voor de Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo. Geen Vlaams voorjaar voor Alaphilippe, want hij wil vooral top zijn in de Ardennen. Hij rijdt verder de Ronde van het Baskenland, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Tom Pidcock

De misschien wel drukste renner van het voorjaar. Hij begint 16 februari in de Ronde van de Algarve. En dan volgen: Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, Strade Bianche, Milaan-Sanremo, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Brabantse Pijl, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. En dan wacht begin mei ook nog de Giro d'Italia...

Pidcock en Van Aert

Remco Evenepoel

Remco Evenepoel heeft zich al laten zien in de Ronde van Valencia en hoopt komende week toe te slaan in de Ronde van de Algarve. Dan vervolgt hij in de Tirreno-Adriatico, Ronde van het Baskenland, Brabantse Pijl, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Jonas Vingegaard

Jonas Vingegaard rijdt een iets minder vol voorjaar. Hij begint samen met Roglic in de Faun-Ardèche Classic. Een dag later volgt de Drome Classic, dan de Tirreno-Adriatico als kopman, Ronde van het Baskenland, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Kasper Asgreen

Landgenoot Kasper Asgreen zou starten in de Provence, maar door een coronabesmetting ging dat niet door. Nu zal hij starten in de Algarve. Dan volgen Omloop Het Nieuwsblad, E3 Saxo Bank Classic, Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix.

Richard Carapaz

Tot slot Richard Carapaz. De olympisch kampioen heeft al twee rittenkoersen achter de rug. Voorlopig zonder succes, want in de Ster van Bessèges viel hij en in de Provence stapte hij uit door een coronabesmetting. Veel zullen we de klimmer van INEOS Grenadiers niet zien, want zijn grote doel is de Giro d'Italia. Hij rijdt in elk geval de Tirreno-Adriatico en Ronde van Catalonië.

Nieuws
  • Cor Vos