Nairo Quintana slaat toe in Tour de la Provence met rit- en eindzege

Nairo Quintana slaat op de laatste dag van de Tour de la Provence een dubbelslag.

Quintana

Na zeges van Filippo Ganna, Elia Viviani en Bryan Coquard was de slotrit in de Tour de la Provence er eentje voor de klimmers. De finish was getrokken op de Montagne de Lure, die ook wel bekendstaat als de Mini-Mont Ventoux. De klim is 13,4 kilometer aan 6,5 procent en werd als eerste aangevat door Team DSM-renner Romain Combaud.

De Fransman zou echter niet in de buurt komen bij de eerste seizoenszege van Team DSM. Door het werk van onder meer Groupama-FDJ werd hij vrij snel ingerekend. De kopman van Groupama-FDJ, Michael Storer, had echter geen goede dag en zou geen rol spelen in de finale.

Het wachten was al met al op de eerste aanval van een favoriet. Die kwam er op vier kilometer van de meet van Nairo Quintana. De Colombiaan kreeg Julian Alaphilippe met zich mee, maar de wereldkampioen moest dat uiteindelijk bekopen nadat Quintana het nog een aantal keer versnelde.

Quintana hield een prima tempo aan, Sosa kwam nog enigszins in de buurt maar al met al bleek Quintana verreweg de beste en eindigde hij 37 seconden voor nummers twee en drie Mattias Skjelmose en Matteo Jorgenson.

Het bleek ook genoeg voor de eindzege voor Quintana, die voor vandaag een achterstand had van 32 seconden op leider Filippo Ganna en ook Alaphilippe voor zich moest dulden. Overigens eindigde de Italiaan maar 1 minuut en 21 seconden achter de winnaar van de dag.

Nieuws
  • Cor Vos