Mathieu van der Poel rijdt lange 'zeehondenrit' in Spanje met Victor Campenaerts (al ziet hij zelf de zeehond er niet in)

Dit lijkt ons toch een serieuze training, goed nieuws! Ennehh.. zie jij de zeehond wel?

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Eerder zei vader Adrie van der Poel dat we nog niet te veel conclusies mochten verbinden aan de ritten die zijn zoon op Strava zet tijdens zijn aanwezigheid in Spanje. Het was nog fietsen en geen trainen; de rugproblemen behoorden nog niet helemaal tot het verleden.

Daar konden we wel inkomen als we de eerste ritten van MVDP in Spanje bekeken. Ritten van rond de 100, op een niet al te hoog tempo met niet superveel hoogtemeters erin. Maar de rit van gisteren is toch wel andere koek.

Samen met Lotto-Soudal-renner Victor Campenaerts en nog twee anderen zat hij iets meer dan vijf uur op z'n Canyon, waarbij hij 162 kilometer en iets minder dan 3000 hoogtemeters overwon. Het gemiddelde tijdens deze bergrit was 32 kilometer per uur.

Overigens vindt Victor Campenaerts de route die ze aflegden op Strava op een zeehond lijken. Mathieu van der Poel zegt in de titel van z'n rit dat hij het niet ziet. Jij wel?

De zeehond, volgens Campenaerts dan... | Beeld: Strava

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos