Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux pikt 39-jarige Domenico Pozzovivo op: 'Ik wil bewijzen dat ik nog top 10 kan rijden in grote rondes'

Domenico Pozzovivo heeft toch nog een ploeg gevonden. Hij vindt onderdak bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux.

Pozzovivo
  • Domenico Pozzovivo Domenico Pozzovivo

In november is Pozzovivo 39 jaar geworden, maar van stoppen wilde hij nog niet weten. Nadat Qhubeka-NextHash geen sponsor vond, zat de Italiaan echter zonder ploeg. Tot Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux uitkomst bood aan de klimmer. De ambitie is terug en hij wil terugkomen op het niveau van voor zijn zware trainingsongeval in 2019.

"Sinds mijn ongeval en de twijfels van de dokters over mijn capaciteit om nog te kunnen fietsen, brandt in mij een vuur dat me stuwt om mijn niveau van voordien te benaderen. Ik hou van uitdagingen en wil in mijn tweede carrière bewijzen dat ik nog in staat ben om in de top tien van een Grote Ronde te eindigen."

"Ik ben steeds blijven doortrainen deze winter, ben tevreden over mijn huidige vorm en kijk ernaar uit om mijn seizoen in de Ruta del Sol te starten. Mijn nieuwe ploeggenoten hebben de voorbije weken al fantastische prestaties neergezet en ik ben dan ook gemotiveerd om hen de komende week te ondersteunen."

Pozzovivo wil ook zichzelf testen in de Ruta del Sol. "Voor mezelf wordt het een goede test om te ontdekken waar ik de komende weken aan moet werken. Ik ben heel benieuwd om mijn nieuwe ploeggenoten en omkadering te leren kennen en kan gelukkig op mijn ervaring rekenen om me snel aan te passen aan mijn nieuwe omgeving en materiaal."

Nieuws
  • Cor Vos