Boontje komt om z'n loontje: Kristoff rijdt telefoon aan diggelen van onoplettende toeschouwer in Ronde van Algarve

Zeg maar dag tegen de telefoon. Alexander Kristoff kent geen genade! Hieronder de beelden.

kapotte telefoon

Met een enorm bord waarin Opi & Omi gegroet worden onoplettend langs de kant staan bij een wielerwedstrijd is irritant gedrag, maar de vele toeschouwers die in de koers een selfie willen maken of tijdens de finish over de hekken hangen met hun telefoon voor 'uniek' beeld zijn minstens zo idioot en gevaarlijk bezig.

Gisteren was er in de Ronde van de Algarve ook weer zo iemand actief. Alleen had die persoon last van glibberige handen en liet de smartphone dus vallen in volle massasprint.

Gelukkig liep dat voor alle renners goed af in de door Fabio Jakobsen gewonnen eerste etappe van de rittenkoers door de Portugese streek. En dan is het toch wel mooi om te zien dat de telefoon van de onoplettende toeschouwer er niet zo bekaaid vanaf kwam.

In onderstaand gifje zie je hoe de fiets van Alexander Kristoff het apparaat volledig aan diggelen rijdt. Boontje komt om z'n loontje, wat ons betreft!

Overigens zorgde de sprint voor nog meer ophef, want de Belgische spinter Jordi Meeus werd gedeclasseerd nadat hij diezelfde Kristoff hinderde in zijn sprint.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.