HomeAchtergrondInterview | Tiesj Benoot: 'In genoeg koersen zal ik mijn kansen opofferen,...

Interview | Tiesj Benoot: ‘In genoeg koersen zal ik mijn kansen opofferen, maar mocht zich een kans voordoen is die bij Jumbo-Visma groter dan ooit’

Tiesj Benoot zal in het voorjaar bij Team Jumbo-Visma de meesterknecht van Wout van Aert moeten worden. Hij geeft uitleg over zijn stap naar de Nederlandse topploeg.

Hoewel nog een contract bij Team DSM verkaste Benoot afgelopen winter naar Team Jumbo-Visma. De Belg voelde zich niet meer op zijn plek bij Team DSM en na goed overleg (‘we merkten dat we niet op dezelfde golflengte zaten en dan is het goed om er als volwassenen over te kunnen praten’) mocht hij nieuwe oorden opzoeken. Ondanks dat er andere geïnteresseerde ploegen waren, koos Benoot voor Jumbo-Visma.

“In essentie is dit de beste ploeg voor mij om te zitten omdat dit de ploeg is met de beste begeleiding, waar ik het beste uit mezelf kan halen als renner”, vertelt Benoot. “Ze werken op het gebied van voeding met vier chefs op twintig renners, om maar een voorbeeld te noemen. Er wordt naar elk detail gekeken.”

“Op gebied van training en aerodynamica werken ze met experts van wereldniveau. Bij Team DSM wordt ook heel professioneel gewerkt, maar op een andere manier. Er is meer budget hier en dat maakt het allemaal gemakkelijker.”

De keerzijde is dat Benoot minder voor eigen rekening zal kunnen rijden, maar daar zit hij allerminst over in. “Ik kijk er vooral naar uit om met een renner als Wout de klassiekers te doen. Ik denk dat dat iets is wat ik juist gemist heb, een topfavoriet of snelle man in de ploeg waar niemand mee naar de finish wil.

“Ik had gehoopt dat dat met Matthews ging lukken twee jaar geleden. Wout is nog wel een stapje beter dan Matthews. Ik besef maar al te goed dat er genoeg wedstrijden zijn waarin ik m’n eigen kansen moet gaan opofferen. Maar als er een situatie is waarin ik m’n eigen kans kan gaan, dan zal die kans groter zijn dan ooit.”

Samen met Van Aert op de Spelen

Op persoonlijk vlak heeft Benoot een goede band met zijn nieuwbakken kopman. “Op de Olympische Spelen waren we kamergenoten. Nadien zijn we samen naar Zwitserland gegaan, op hoogtestage.”

“We hebben verschillende karakters, maar komen goed overeen. Het klikt goed. Ik heb uiteraard ook contact gehad met Wout voordat ik de knoop doorhakte. Maar dat was niet om enige twijfel weg te nemen hoor.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Mathieu van der Poel bevestigt deelname aan wereldbeker mountainbike in Valkenburg

Sinds de olympische spelen in Tokyo reed Van der Poel niet meer op de...

Wat Van der Poel liet zien beviel Adrie: ‘Wat me opviel, is dat hij twee tanden groter kan rijden dan voorgaande jaren’

In gesprek met WielerFlits blikte Adrie terug op de rentree van Van der Poel....

Iserbyt lachend: ‘Toen Van der Poel me in de eerste ronde voorbijreed, dacht ik dat hij een minuut zou wegrijden”

Eli Iserbyt zakte halfweg koers vrij ver weg, maar in de slotfase wist hij...

Mathieu van der Poel blij maar kritisch: ‘Technisch maakte ik veel fouten, maar ben heel blij met mijn vorm’

Mathieu van der Poel startte in Hulst weliswaar op de vierde rij, maar al...

Meer zoals dit

Mathieu van der Poel bevestigt deelname aan wereldbeker mountainbike in Valkenburg

Sinds de olympische spelen in Tokyo reed Van der Poel niet meer op de...

Sven Nys omringd door ‘Ollanders’ en dat bevalt: ‘Hou van een open en directe communicatie en die heb je met Nederlanders heel snel

Lucinda Brand, Shirin van Anrooij, Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar en...

Primoz Roglic vertelt over moeizaam herstel en is hoopvol: ‘Waarom zou ik Tour niet meer kunnen winnen?’

Primoz Roglic zijn carrière is er één van vele pechmomenten, met zijn misgelopen Tourzege...