HomePelotonpraatVideo | Storm in Nederland, dat kan maar één ding betekenen: terugkijken...

Video | Storm in Nederland, dat kan maar één ding betekenen: terugkijken naar de Gent-Wevelgem van 2015, waar Geraint Thomas de berm in waaide

Storm in Nederland. De perfecte aanleiding om nog eens de heerlijke beelden terug te kijken van die legendarische Gent-Wevelgem.

Dat de Italiaan Luca Paolini in 2015 Gent-Wevelgem won, zullen vele mensen of zelfs wielerliefhebbers niet zo 1-2-3 weten – en dat Niki Terpstra tweede werd al helemaal niet. De Gent-Wevelgem van 2015 is namelijk voor altijd die van de wind.

Het waaieralarm heeft in de koers nog nooit zo luid geklonken. Het NK tegenwindfetsen is leuk, maar valt in het niet bij de beelden van die legendarische Gent-Wevelgem. Scheef op de fiets om de wind in de zij de baas proberen te blijven. Met de nadruk op proberen. Episch, epischer, epischt!

En daarom hebben we hieronder drie filmpjes (nou ja, die laatste heeft de lengte van een speelfilm..) voor je uitgezocht die op de dag dat storm Eunice over Nederland raast het heroïsche karakter van de Gent-Wevelgem van zeven jaar geleden perfect weergeven.

Van de 200 gestarte renners haalden er uiteindelijk maar 39 de eindstreep. Meerdere renners werden letterlijk van hun lichte carbonnen fietsje geblazen of werden met fiets en al de berm in geblazen.

Hier een kort filmpje van hoe het eruitziet als windkracht tienhonderd van de zijkant vol op jou en je carbonnen metgezel inbeukt. Een oneerlijke strijd; Geraint Thomas weet er alles van – overigens werd de Welshmen nog derde in deze koers.

En als je alle tijd hebt op deze stormachtige vrijdag, dan kun je hier bijna twee uur kijken naar het gevecht tegen de elementen. Sporza zette dat twee jaar geleden online toen alle koersen werden afgelast vanwege het coronavirus.

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Flinke domper: Ceylin Alvarado moet passen voor crossweekend

De 25-jarige veldrijdster van Alpecin-Deceuninck is namelijk ziek en voelt zich niet fit genoeg...

Wout van Aert bevestigt min of meer Giro-deelname en maakt ambitie duidelijk

Alles wijst erop dat Wout van Aert in 2024 voor het eerst in zijn...

Management Toon Aerts waarschuwt: ‘Consumeer zondag geen zuivelproducten in Flamanville’

Het Franse stadje is de plek waar zowel Toon Aerts als Shari Bossuyt positief...

Dylan van Baarle vertelt over mountainbike-avontuur op Curaçao: ‘Ik bleef hangen achter een struik, en ging kopje onder’

In de podcast In Koers vertelt hij over zijn avontuur op het eiland, waar...

Meer zoals dit

Twitteraars doen gewaagde voorspellingen voor het nieuwe seizoen: ‘Bernal en Froome duelleren voor de Tourzege’

Benji Naesen is onder andere YouTuber en podcaster bij Lantern Rouge. Op Twitter stelde...

Jasper Philipsen loopt halve marathon (en Van der Poel lijkt volgende keer ook wel mee te willen gaan)

Geclassificeerd als sprinter in het wielrennen, maar zeker niet in het hardlopen. Want deze...

Dit Instagram-account maakt de mooiste (en herkenbare) sarcastische wielergrappen

Wielrennen is natuurlijk serieuze topsport, maar het is ook vooral een eigen biotoop. Een...