Poels na dubbelslag in Ruta del Sol: 'De benen zijn goed, nu gaan we voor behoud van de leiderstrui rijden'

Wout Poels heeft de vierde etappe van de Ruta del Sol gewonnen. De Limburger zal ook als leider de laatste dag ingaan.

Poels
  • Wout Poels Wout Poels

In een enerverende etappe - waarin leider Alessandro Covi al vroeg op achterstand werd gereden - raakte Poels op kop samen met Alexey Lutsenko. Achter hen zat een grote groep met onder anderen Ben O'Connor, Simon Yates en Mauri Vansevenant. Nog belangrijker is dat zowel Poels als Lutsenko de nodige ploeggenoten in de groep erachter hadden zitten.

Hoewel de achtervolgers in de slotkilometer nog een stuk dichterbij kwamen, zou een sprint tussen de Kazach en Nederlander beslissen over de vierde etappe in Andalusië. Poels werd de kop opgedrongen door Lutsenko, maar die kwam er niet aan te pas in de sprint. Even leek het erop dat Lutsenko Poels zou overtreffen, maar Poels hield de Astana-renner de hele sprint minstens op een half wiel.

"Zware dag, zware start", lachte Poels na afloop. "Gelukkig reden we als ploeg heel sterk en waren we met vier man in de kopgroep. In de finale zag ik dat Lutsenko ging en ik wist dat hij in goede conditie steekt. We werkten goed samen. Ik had vervolgens vertrouwen in mijn sprint en durfde de sprint ondanks de tegenwind van kop af aan te gaan."

Poels heeft een voorgift te verdedigen van tien seconden op Miguel Ángel López en zondag staat nog een bergetappe op het programma. "Nu gaan we rijden voor het behouden van de leiderstrui. De benen zijn goed en we gaan het dan ook zondag zien."

Nieuws
  • Cor Vos