HomeAchtergrondAnnemiek van Vleuten tot half december strompelend op krukken, nu alweer winnend...

Annemiek van Vleuten tot half december strompelend op krukken, nu alweer winnend op de fiets: ‘Kan het zelf ook niet geloven, medisch personeel bedankt!’ 

Terug van haar zoveelste blessure is Annemiek van Vleuten meteen weer supersterk en ook een andere Nederlandse vrouw deed van zich spreken de afgelopen dagen!

Na haar val in Parijs-Roubaix met alle gevolgen van dien (een bekkenbreuk) zat Annemiek van Vleuten even in zak en as, maar al snel was de moraal weer terug en zat ze in Colombia op de fiets. Eerst nog op een aangepast zadel, maar vanaf half januari kon ze weer écht trainen – en dat deed ze!

Het harde trainen wierp gisteren in de Ronde van Valencia, de eerste grote krachtmeting in het vrouwenwielrennen van het seizoen, z'n vruchten af. Van Vleuten verpulverde de concurrentie op een aankomst bergop. Cecilie Uttrup Ludwig was op 1 minuut en 7 seconden best of the rest.

Dat Van Vleuten met zo'n voorsprong wint, hebben we vaker gezien, maar toen strompelde ze niet vier maanden eerder nog op krukken door een ziekenhuisgang. De renster van Movistar reageerde op een filmpje dat iemand op Twitter postte om ons en Annemiek zelf daar nog even aan te herinneren.

“Ik kan het zelf ook niet geloven. Dit beeld is van zo'n vierenhalve maand geleden en tot half december liep ik nog steeds op krukken. Dankjewel vrienden, familie, ploeg en het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem dat me zo snel hielp te herstelen!”

Ellen van Dijk

Van Vleuten nam met haar zege de leiderstrui over van Ellen van Dijk, die een dag eerder nog fraai won. De Europees kampioene, toch geen klimmerstype, weerde zich kranig in de bergrit en werd zesde. In een tweet blikt ze daar met enige zelfspot en humor op terug. “Na gisteren voor sprinter gespeeld te hebben, probeerde ik vandaag een klimmer te zijn…”

Ook Van Dijk kende na Parijs-Roubaix een lastige periode. Net als Van Vleuten ging ook zij hard tegen de grond. Ze hield daar een hersenschudding aan over waar ze in eerste instantie mee doorkoerste. Tweeënhalve maand na de val had ze soms nog steeds last van de naweeën van die hersenschudding. Maar inmiddels lijkt het dus een stuk beter te gaan!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Wat Van der Poel liet zien beviel Adrie: ‘Wat me opviel, is dat hij twee tanden groter kan rijden dan voorgaande jaren’

In gesprek met WielerFlits blikte Adrie terug op de rentree van Van der Poel....

Iserbyt lachend: ‘Toen Van der Poel me in de eerste ronde voorbijreed, dacht ik dat hij een minuut zou wegrijden”

Eli Iserbyt zakte halfweg koers vrij ver weg, maar in de slotfase wist hij...

Mathieu van der Poel blij maar kritisch: ‘Technisch maakte ik veel fouten, maar ben heel blij met mijn vorm’

Mathieu van der Poel startte in Hulst weliswaar op de vierde rij, maar al...

Mathieu van der Poel luistert rentree in wereldbeker Hulst op met dominante overwinning

De ogen in Hulst waren zonder meer gericht op Mathieu van der Poel. De...

Meer zoals dit

Sven Nys omringd door ‘Ollanders’ en dat bevalt: ‘Hou van een open en directe communicatie en die heb je met Nederlanders heel snel

Lucinda Brand, Shirin van Anrooij, Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar en...

Primoz Roglic vertelt over moeizaam herstel en is hoopvol: ‘Waarom zou ik Tour niet meer kunnen winnen?’

Primoz Roglic zijn carrière is er één van vele pechmomenten, met zijn misgelopen Tourzege...

Van der Poel over hotelincident: ‘Ben niet bezig met hoe mensen mij nu bekijken’

Het befaamde hotelincident tussen Mathieu van der Poel en enkele tienermeisjes in Wollongong ligt...